ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση κάηκε στην Αττική και πνίγηκε στον Σαρωνικό

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2017, 15:20 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2017, 15:05
Μ. Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση κάηκε στην Αττική και πνίγηκε στον Σαρωνικό
Facebook Twitter Whatsapp

Ευθείες βολές κατά του υπουργού Ναυτιλίας, από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ευθείες βολές κατά του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή με αφορμή τους χειρισμούς τους αναφορικά με την έκταση της ρύπανσης στον Σαρωνικό, εξαπέλυσε ο  διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης,  μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

Ο κ. Λαζαρίδης υποστήριξε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας έπρεπε μόνος του να θέσει την παραίτηση στη διάθεση του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση κάηκε στην Αττική και πνίγηκε στο, Σαρωνικό.

«Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, τόσο ως προς την άδεια του πλοίου, όσο και ως προς το πώς αυτό το πλοίο ήταν αξιόπλοο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζαρίδης, εκφράζοντας την απορία πώς βυθίστηκε ένα πλοίο μέσα στο λιμάνι με συνθήκες σχεδόν άπνοιας; και τόνισε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης και του αρμοδίου υπουργού είναι πάρα πολύ μεγάλες.

Ακόμη, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ επισήμανε ότι «Θα αναφέρω ένα παράδειγμα που αποδεικνύει την ανικανότητα της κυβέρνησης. Υπάρχει ένα πλοίο στο Αιγαίο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας. Η συνδρομή αυτού του πλοίου ζητήθηκε τέσσερις ημέρες μετά. Δεν τόλμησε, δεν σκέφτηκε, δεν ήξερε ένας άνθρωπος στο υπουργείο να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να ζητήσει τη βοήθεια αυτού του πλοίου στο πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της απορρύπανσης. Αυτό και μόνο δείχνει ότι η κυβέρνηση έδρασε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Δεν γνώριζε πώς να αντιμετωπίσει αυτό το συμβάν».