ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Τα δικαιώματα για εμάς δεν μπαίνουν σε κομματική ζυγαριά

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2017, 18:45 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2017, 18:03
Ποτάμι: Τα δικαιώματα για εμάς δεν μπαίνουν σε κομματική ζυγαριά
Facebook Twitter Whatsapp

Την στάση που κράτησε τους 32 μήνες που βρίσκεται στη Βουλή εξηγεί σε ανακοίνωσή του το "Ποτάμι" ,τονίζοντας πως δεν επιλέγουν το "όχι σε όλα" ως αντιπολιτευτική τακτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την στάση που κράτησε τους 32 μήνες που βρίσκεται στη Βουλή εξηγεί σε ανακοίνωσή του το "Ποτάμι" ,τονίζοντας πως δεν επιλέγουν το "όχι σε όλα" ως αντιπολιτευτική τακτική και παλεύουν για να ισχύσουν και εδώ ,δικαιώματα κατοχυρωμένα στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του "Ποταμιού" έχει ως εξής:

"Παιχνίδια εις βάρος της κοινωνίας και των δικαιωμάτων των πολιτών συνεχίζουν να παίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σε ό,τι εδραιώνει την εξουσία τους είναι «ένα κόμμα, μια ψυχή», στα κοινωνικά ζητήματα όμως έχουν συμφωνήσει να ψαρεύουν σε διαφορετικά νερά.

Μοιράζονται τους ρόλους, όπως ακριβώς μοιράζονται και την εξουσία. «Αριστερά» ο ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιά οι ΑΝΕΛ. Κάτι σαν τον κακό και καλό μπάτσο, προσδοκώντας ταπεινά οφέλη για τα κόμματά τους. Ενωμένοι στην φοροεπιδρομή και στις κομματικές προσλήψεις, αλλά διχασμένοι, υποτίθεται, σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στους τριάντα δύο αυτούς μήνες το Ποτάμι χρειάστηκε να δώσει μάχες εντός και εκτός της Βουλής για να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη. Το σύμφωνο συμβίωσης, ο νόμος περί ιθαγένειας, η διάταξη περί καύσης των νεκρών, η ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό και πολλά άλλα δεν θα περνούσαν χωρίς τον δικό μας αγώνα.

Σε αυτόν τον δρόμο θα επιμείνουμε. Τα δικαιώματα για μας δεν μπαίνουν σε μικροκομματική ζυγαριά. Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε την  υποκρισία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά παράλληλα δεν θα αφήσουμε να διαιωνίζονται στη χώρα μας ανισότητες και διακρίσεις.

Θα πούμε ναι στην «νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου», που αποτελεί άλλωστε σταθερή θέση μας. Καλούμε και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης να μην παρασυρθούν σε μια λογική «όχι σε όλα», στερώντας από συνανθρώπους μας δικαιώματα κατοχυρωμένα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Ποτάμι δεν πίστευε και δεν πιστεύει στην πολιτική δευτέρα παρουσία. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν τώρα. Εμείς γι’ αυτό αγωνιζόμαστε" καταλήγει το Ποτάμι.