ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Κουρουμπλής: «Συγγενής μου» η σύμβουλος που έκανε γκριμάτσες

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2017, 09:10 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2017, 13:23
Π. Κουρουμπλής: «Συγγενής μου» η σύμβουλος που έκανε γκριμάτσες
Facebook Twitter Whatsapp

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Έγινε ένα λάθος, εντάξει…», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής στον Σκάι, αναφερόμενος στη σύμβουλό του, η οποία με τη συμπεριφορά της χθες στη Βουλή, προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις. Ο κ. Κουρουμπλής παραδέχτηκε ότι εν λόγω κυρία εκτός από δημόσιος υπάλληλος, είναι και συγγενής του και όπως είπε: «Δεν δικαιούμαι να έχω ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης μου;».

Την Τετάρτη, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στη Βουλή, η σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας έκανε γκριμάτσες και γελούσε την ώρα που βρισκόταν στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που εξόργισε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επανέλαβε τη συγγενική του σχέση με τη σύμβουλό του, λέγοντας πως "Ζητάει συγγνώμη κάτι της είπε ο διπλανός της και γέλασε...".

Η σύμβουλος, που έχει αποσπαστεί στο υπουργείο, κάποια στιγμή θεώρησε σωστό να ξεσπάσει σε δυνατά γέλια προκαλώντας την έκρηξη του αρχηγού της ΝΔ.

«Γιατί γελάτε κύριε μου; Σας παρακαλώ συγκρατηθείτε ή αν δεν μπορείτε να βγείτε έξω» ανέφερε σε αυστηρό τόνο ο κ. Μητσοτάκης. 
Παρά ταύτα η συνεργάτης του υπουργού δεν συνετίστηκε με αποτέλεσμα να δεχθεί τις παρατηρήσεις και του κ. Γιώργου Αμυρά (Ποτάμι): «Δεν μου έχει ξανασυμβεί να βλέπω σύμβουλο Υπουργού, υποθέτω, την κυρία, να κάνει συνεχώς γκριμάτσες και να γελάει. Κυρία μου, που βρίσκεστε στο muppet show; Βρίσκεστε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δηλαδή, όταν έρθει η σειρά μας να τοποθετηθούμε, θα έχουμε την κυρία να κάνει γκριμάτσες. Σας παρακαλώ
».

Για το ίδιο θέμα δε και ο Γιάννης Πλακιωτάκης  επισήμανε: «Επιθυμούμε την αποβολή της κυρίας συμβούλου του υπουργού, η οποία με τη στάση και τη συμπεριφορά της προσβάλλει το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορά».

Π. Κουρουμπλής: Δεν φαινόταν αυτό το πράγμα την Κυριακή

Το πιο κοντινό πλοίο του EMSA στην Ελλάδα, εκτός από αυτό που ήταν στην Ελλάδα, βρισκόταν στη Μάλτα, εξήγησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας στις επικρίσεις για ολιγωρία από τις ελληνικές αρχές, σε ότι αφορά την έκκληση για συνδρομή στις προσπάθειες, από τον αρμόδιο ευρωπαϊκό οργανισμό. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός επανέλαβε πως ήταν «ατυχία για τη χώρα μας», που η βύθιση του δεξαμενόπλοιου έγινε νύχτα και υποστήριξε πως το πλοίο της EMSA ήταν δεσμευμένο με άλλη σύμβαση. 

Όπως εξήγησε ο κ. Κουρουμπλής, το πλοίο της EMSA που βρισκόταν στην Ελλάδα αποδεσμευόταν την Τρίτη, δηλαδή την ίδια ημέρα που εμφανίστηκε και η πρώτη κηλίδα στον Πειραιά. «Δεν φαινότανε αυτό το πράγμα την Κυριακή», είπε.

Το πλοίο από τη Μάλτα ταξίδευε με 10 κόμβους και θα χρειαζόταν τρεισίμισι ημέρες για να φτάσει στην χώρα μας καθώς «το πλοίο δεν είναι αεροπλάνο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Σε ερώτηση για το εάν οι επαγγελματίες ψαράδες μπορούν να ξαναρχίσουν το ψάρεμα στις πληγείσες περιοχές, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να «κάνουν λίγη υπομονή». «Το ατύχημα έγινε ξημερώματα Κυριακής στις 10 του μηνός και στις 12 υποβάλαμε αίτημα», συνέχισε ο υπουργός.