ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ένας ευπατρίδης της πολιτικής έφυγε από κοντά μας

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2017, 13:48 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2017, 14:30
Κυρ. Μητσοτάκης: Ένας ευπατρίδης της πολιτικής έφυγε από κοντά μας
Facebook Twitter Whatsapp

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον Κωνσταντίνο Σημαιοφορίδη 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ένας ευπατρίδης της πολιτικής, ο Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης, έφυγε από κοντά μας.
 
 Σεμνός, πράος και ευγενής, υπηρέτησε με ήθος και βούληση προσφοράς, την εκπαίδευση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κεντρική πολιτική σκηνή.
 
Ως Υπουργός της Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, γενικός διευθυντής του Κόμματος, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με μακρά παρουσία στο Κοινοβούλιο, τίμησε το δημόσιο βίο και προσέφερε πολλά στην πατρίδα και την παράταξή μας. 
 
Είχα την τιμή να με τιμά με τη φιλία του και να δώσουμε μαζί μάχες για κοινές αρχές και αξίες. 
 
Με βαθιά θλίψη, εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου για την απώλειά του» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης. 

Από την πλευρά του ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Θλίψη προκαλεί σ’ όλους μας ο θάνατος του πρώην Υπουργού και, επί πολλά έτη, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη. 

Ο Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης υπήρξε ένας δυναμικός πολιτικός και χαρισματικός άνθρωπος που προσέφερε πολλά στην κοινωνία και το Κόμμα αφήνοντας πίσω του πλούσια παρακαταθήκη. Επιτυχημένος επιστήμονας και εκπαιδευτικός υπηρέτησε την δημόσια εκπαίδευση από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας. 

Επιτυχημένος πολιτικός με μακρά κοινοβουλευτική θητεία, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Υπουργός προσέφερε σημαντικό έργο τόσο στον επαγγελματικό στίβο όσο και στα κοινά.

Το θάρρος, η δύναμη, η αξιοπρέπεια και κυρίως το ήθος του υπήρξαν μνημειώδη και τον συνόδευαν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και τους οικείους του» κατέληξε ο κ. Αυγενάκης