ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον «αέρα» οι εκλογές στην Κεντροαριστερά - Τι αναφέρει σε επιστολή του ο Ν. Αλιβιζάτος

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2017, 14:18 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2017, 14:18
Στον «αέρα» οι εκλογές στην Κεντροαριστερά - Τι αναφέρει σε επιστολή του ο Ν. Αλιβιζάτος
Facebook Twitter Whatsapp

Η εταιρία απάντησε αρνητικά και στην «ηλεκτρονική» ψήφο. Τώρα η επιτροπή Αλιβιζάτου θα στείλει νέες επιστολές προς τον OTE και τη Wind όπου θα τους ζητάει να διευκρινίσουν εάν μπορούν να έχουν έτοιμα τα συστήματα μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Βόμβα» στο χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές ηγέτη της Κεντροαριστεράς βάζει η απάντηση της Vodafone προς την επιτροπή Αλιβιζάτου αναφορικά με τις κάλπες.

Και αυτό γιατί η εταιρεία διαμηνύει πως μπορεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου μονάχα το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων, ενώ απαντά αρνητικά στην πρόταση για ψήφο εξ αποστάσεως. Αξίζει να σημειωθεί πως η «ηλεκτρονική» ψηφοφορία ήταν πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, την οποία και δέχτηκε η Φώφη Γεννηματά, υπό τον όρο να τεθούν αυστηρές προϋποθέσεις.

Παράλληλα, η εταιρία – η οποία και είχε δείξει ενδιαφέρον να αναλάβει τη διαδικασία- τονίζει στην απάντησή της πως δεν θα προλάβει να έχει έτοιμα τα ηλεκτρονικά συστήματα στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί για την εκλογές, δηλαδή στις 5 και 12 Νοεμβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνει οι κάλπες για την Kεντροαριστερά να στηθούν στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ ως αμοιβή ζητεί το ποσό των 900.000 ευρώ, το οποίο είναι αντίστοιχο με αυτό που εισέπραξε από την διαδικασία για εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Την ενημέρωση έκανε, με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της επιτροπής, Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος επισημαίνει ότι «αναμένει τις προσφορές των εταιρειών ΟΤΕ και WIND, προς τις οποίες έχει ήδη απευθυνθεί, ζητώντας τους να διευκρινίσουν αν μπορούν να εξασφαλίσουν τα ανωτέρω κατά τις υποδειχθείσες ημερομηνίες, δηλαδή στις 5 και 12 Νοεμβρίου 2017, και με ποιο κόστος».

Η επιστολή Αλιβιζάτου στους υποψήφιους:

Σας αποστέλλω συνημμένως την απαντητική επιστολή της εταιρίας VODAFONE, η οποία μόλις περιήλθε στο γραφείο μου. Όπως θα διαπιστώσετε, η προσφορά της εταιρίας αφορά μόνον την on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, με διεξαγωγή ψηφοφορίας «δια ζώσης».

Και τούτο, το νωρίτερο, τον προσεχή Φεβρουάριο και με κόστος 900.000 € συν Φ.Π.Α. Η προσφορά της εταιρίας δεν αναφέρει ο,τιδήποτε για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία.

Έχω ήδη επικοινωνήσει με τις εταιρίες WIND και ΟΤΕ, από τους προέδρους των οποίων ζήτησα να με ενημερώσουν έως το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, αν μπορούν και, βεβαίως, αν ενδιαφέρονται να αναλάβουν το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων, με ψηφοφορία “δια ζώσης” και μόνον, κατά τις υποδειχθείσες ημερομηνίες (5 και 12 Νοεμβρίου) και με ποιους οικονομικούς όρους.

Επιφυλάσσομαι να σας ενημερώσω μόλις έχω τις απαντήσεις τους. Σημειώστε, παρακαλώ, ότι αποστέλλω το παρόν μήνυμα και στους λοιπούς υποψηφίους.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου,

Ν.Κ. Αλιβιζάτος