ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Να δοθούν κίνητρα στους νέους επιστήμονες να επιστρέψουν

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2017, 15:36 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2017, 15:29
Αλ. Τσίπρας: Να δοθούν κίνητρα στους νέους επιστήμονες να επιστρέψουν
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά την περιήγησή του στους χώρους του ΙΤΕ, τόνισε πως είναι «κρίμα που δεν γνωρίζει η πλειονότητα των Ελλήνων το έργο που συντελείται».

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας του Ηρακλείου, στην Κρήτη πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την περιήγησή του στους χώρους του ΙΤΕ, τόνισε πως είναι «κρίμα που δεν γνωρίζει η πλειονότητα των Ελλήνων το έργο που συντελείται στο ΙΤΕ. Αν δώσουμε ανάσα στην έρευνα θα κάνουμε θαύματα».

«Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα έχει ένα τόσο υψηλό επίπεδο επιστημόνων και πρέπει να δώσουμε χώρο και ανάσα για να αναπτυχθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του στο ΙΤΕ με νέους ερευνητές που είχαν φύγει από την Ελλάδα και επέστρεψαν.

«Όσο η χώρα θα βγαίνει από την κρίση τόσο θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα πράγματα», τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «όλη η κοινωνία επενδύει στη γνώση που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο και πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους επιστήμονες να επιστρέψουν».

Σε παρατήρηση νέου ερευνητή ότι το ΙΤΕ έχει καλό brand name ο πρωθυπουργός είπε ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν τι είναι το brand name και γι' αυτό εξάγουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και τα επανεισάγουμε για να τα εμπιστευτούν οι Έλληνες.