ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Π. Κουρουμπλή - Θ. Θεοχαρόπουλου στη Βουλή για τον Σαρωνικό

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2017, 11:47 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2017, 13:42
Κόντρα Π. Κουρουμπλή - Θ. Θεοχαρόπουλου στη Βουλή για τον Σαρωνικό
Facebook Twitter Whatsapp

Σφοδρή αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ρύπανση του Σαρωνικού από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέχεια στη σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις ευθύνες για το ναυάγιο και την επακόλουθη οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό, έδωσαν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Θα έπρεπε ήδη να είχατε παραιτηθεί, η κωλυσιεργία σας είναι εγκληματική», είπε στο περιθώριο επίκαιρης ερώτησης ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, με τον υπουργός να κάνει ορισμένα βήματα πίσω σε σχέση με προγενέστερη απάντησή του και να δηλώνει: «Θα το κρίνουν άλλοι αν πρέπει να παραιτηθώ».

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε πως υπάρχουν ευθύνες και ότι θα καταλογιστούν υπογραμμίζοντας: «κόντεψαν να φτάσουν στο σημείο να λένε ότι σχεδόν εγώ οδηγούσα».

Πάντως η σχετική συζήτηση συνεχίστηκε στο πλαίσιο επερώτηση της ΝΔ. Η Ντόρα Μπακογιάννη που πήρε το λόγο μίλησε περί κυβερνητικής αδιαφορίας, αδράνειας, ανικανότητας, άγνοιας και αλαζονείας. Μάλιστα περιέγραψε τους χειρισμούς του υπουργού από την ώρα που πληροφορήθηκε το ατύχημα και έψεξε την επιλογή του να μεταβεί στο Λονδίνο για τρεις ημέρες.

«Υπάρχει μείζον πολιτικό ερώτημα: η ανάληψη της ευθύνης της πολιτικής από ποιον θα γίνει; Αυτά ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται. Πρωθυπουργό που να κρύβεται με τέτοια ταχύτητα όπως ο κ. Τσίπρας δεν έχω ξαναδεί ποτέ!».