ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης σε Π. Κουρουμπλή για το πλοίο του EMSA: «Ήταν στο Πέραμα τη Δευτέρα»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2017, 14:09 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2017, 17:30
Αδ. Γεωργιάδης σε Π. Κουρουμπλή για το πλοίο του EMSA: «Ήταν στο Πέραμα τη Δευτέρα»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε πως σύμφωνα με το στίγμα του, το σκάφος της EMSA, βρισκόταν στο Πέραμα από το απόγευμα της Δευτέρας 11 του μήνα και όχι τη Τρίτη όπως υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε διαφορετικές εκδοχές για τη διαθεσιμότητα του πλοίου της EMSA (αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή) για συνδρομή στην επιχείρηση αντιμετώπισης του ναυαγίου που οδήγησε στην οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού, προχώρησαν από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην υπουργός), Θοδωρής Δρίτσας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε- καταθέτοντας και σχετικό έγγραφο στα πρακτικά- πως σύμφωνα με το στίγμα του, το σκάφος της EMSA, βρισκόταν στο Πέραμα από το απόγευμα της Δευτέρας 11 του μήνα και όχι τη Τρίτη όπως υποστήριξε ο κ. Κουρουμπλής.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Δρίτσας, δήλωσε- και κατέθεσε και εκείνος με τη σειρά του τα σχετικά έγγραφα- ισχυριζόμενος ότι το επίμαχο πλοίο βάσει του ημερολογίου της Γέφυρας, τελείωσε τις εργασίες του την Τετάρτη το μεσημέρι, 13 του μήνα.

«Έγινε όλη η φασαρία για τoν EMSA. Ο υπουργός είπε ότι το πλοίο του EMSA έφθασε το απόγευμα της Τρίτης γιατί ήταν σε άλλη αποστολή. Όμως όταν αιτείται το κράτος μέλος συνδρομή είναι υποχρεωμένο σε 24 ώρες να φτάσει το πλοίο. Αν το ζητούσαν από την Κυριακή το σκάφος Δευτέρα θα επιχειρούσε.

Καταθέτω το επίσημο στίγμα. Το σκάφος έφτασε στο Πέραμα τη Δευτέρα στις 11/9 στις 14:30 το μεσημέρι. Δευτέρα έφτασε και ο Κουρουμπλής ενημέρωσε ψευδώς τη Βουλή και εσάς ότι έφτασε την Τρίτη το βράδυ. Πέρασε μέσα από το ναυάγιο. Έχουμε ένα απορρυπαντικό σκάφος. Περνάει μέσα από το ναυάγιο. Δεν ενημερώνει κανένας τον EMSA ότι το χρειαζόμαστε. Εδώ μιλάμε για λεπτά και ο άνθρωπος το έκρυβε μέρες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε πως «το ημερολόγιο της Γέφυρας στην Δραπετσώνα» διαψεύδει τους ισχυρισμούς του αντιπροέδρου της ΝΔ: «Αυτή η θεατρική παρουσία σας πριν από λίγο, δεν είναι βάσιμη. Το ημερολόγιο του πλοίου λέει άλλα», τόνισε και είπε πως θα καταθέσει το στοιχείο στα πρακτικά της Βουλής.