ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Λαζαρίδης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει, θέλει και μπορεί»

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2017, 10:53 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2017, 10:41
Μ. Λαζαρίδης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει, θέλει και μπορεί»
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με την παρουσία του στην Δ.Ε.Θ., έπεισε τους πολίτες ότι ξέρει, θέλει και μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας», υποστηρίζει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με την παρουσία του στην Δ.Ε.Θ., έπεισε τους πολίτες ότι ξέρει, θέλει και μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτή είναι η πεποίθηση των πολιτών» τονίζει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο», ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ αναφέρει συγκεκριμένα: «"Στα λόγια του Μητσοτάκη είδα τον εαυτό μου". Αυτό μου είπαν πολλές και πολλοί, όχι μόνον Νεοδημοκράτες, κύριε Γκάτσιο, μετά την ομιλία του Προέδρου στην Δ.Ε.Θ. Και θα συμφωνήσω απολύτως. Με την ομιλία και τις απαντήσεις που έδωσε στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μητσοτάκης έπεισε ότι ξέρει, θέλει και μπορεί. Έπεισε ότι ξέρει τα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά και τις λύσεις που υπάρχουν. Ότι έχει όραμα και σχέδιο για την Ελλάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να συγκρατήσουμε. Έδωσε ελπίδα στη γενιά των 300 ευρώ, στην Ελληνίδα και στον Έλληνα που δοκιμάζεται καθημερινά γιατί "οι αριθμοί" της οικογένειας απλώς δεν βγαίνουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να ηγηθεί μιας αποτελεσματικής, μεταρρυθμιστικής Κυβέρνησης, ικανής και αποφασισμένης να δημιουργήσει πολλές νέες δουλειές μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων. Να εξορθολογήσει τη λειτουργία του Κράτους και να μειώσει τους φόρους. Να σταθεί κοντά στους νέους και στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

«Εμείς», υπογραμμίζει ο κ. Λαζαρίδης, «θα τεκμηριώσουμε και θα δρομολογήσουμε ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών με -και το τονίζω αυτό- εθνική ιδιοκτησία. Χωρίς παλινδρομήσεις και "υπόγειες" ανατροπές. Με συνέπεια και ενιαία πολιτική δέσμευση. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για μια "ρήτρα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης". Συνέδεσε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν -κυρίως στην οργάνωση του Κράτους- με μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Και όπως τόνισε, μπορούμε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι αυτό θα είναι προς όφελος, όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωζώνης. Πιστεύουμε, άλλωστε, ότι μια πολιτική μείωσης των φόρων, σε συνδυασμό με αυστηρούς φορολογικούς ελέγχους, δεν σημαίνει μείωση των εσόδων. Η υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει σε ραγδαία συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και ταυτόχρονα έχει αυξήσει τη φοροδιαφυγή. Και η πολιτική αυτή της φορολογικής εξόντωσης των Ελλήνων δεν πάει άλλο. Και κάτι τελευταίο: Αυτοί που υποφέρουν από την αλόγιστη διαχείριση των εσόδων, αυτοί που συμπιέζονται από το αναποτελεσματικό Κράτος είναι οι λιγότερο προνομιούχοι συμπολίτες μας. Είτε μιλάμε για υπερβολική φορoλόγηση είτε για συρρίκνωση της φορολογικής βάσης».

«Όσο περνά ο καιρός», σημειώνει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, «τόσο αυξάνεται η διείσδυση της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Απευθυνόμαστε -το έχει πει πολλές φορές ο Πρόεδρός μας- σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, χωρίς να ρωτούμε ποια είναι η ιδεολογική προέλευσή τους και τι ψήφιζαν χτες. Παραστατικά θα έλεγα ότι κοιτάμε και δεξιά και αριστερά. Θυμίζω, όμως, ότι η πραγματική διάκριση σήμερα είναι ανάμεσα στον λαϊκισμό και τον ρεαλισμό, το ψέμα και την αλήθεια, την ανευθυνότητα και την υπευθυνότητα, το πολιτικό ήθος και την κομματική διαφθορά».

Αναφερόμενος στην οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό και τις ευθύνες του υπουργού Ναυτιλίας, ο κ. Λαζαρίδης τονίζει: «Μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής και την αδυναμία του κ. Κουρουμπλή να απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Μητσοτάκης -και όχι μόνον- οι λόγοι που επιβάλουν την παραίτησή του έγιναν πιο πολλοί. Όφειλε να το είχε καταλάβει και να μην περιμένει να τον αποπέμψει ο κ. Τσίπρας».