ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ποιες κοινωνικές κατηγορίες στρέφεται η ΝΔ ενόψει εκλογών

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2017, 08:47 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2017, 18:39
Σε ποιες κοινωνικές κατηγορίες στρέφεται η ΝΔ ενόψει εκλογών
Facebook Twitter Whatsapp

«Το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για προστασία των πιο αδύνατων, είναι σαν να βγάζει με θράσος τη γλώσσα στην κοινωνία» σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, μια εβδομάδα μετά τη ΔΕΘ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για προστασία των πιο αδύνατων, είναι σαν να βγάζει με θράσος τη γλώσσα στην κοινωνία» σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, μια εβδομάδα μετά τη ΔΕΘ. Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στοχεύουν πλέον σε εκείνες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που έχουν πληγεί από την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές.
 
Τόσο από τη Θεσσαλονίκη, όσο και στις περιοδείες που πρόκειται να ξεκινήσει ξανά στις αρχές Οκτωβρίου, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε και θα απευθύνεται στους νέους, που αντιμετωπίζουν κυρίως τον εφιάλτη της ανεργίας, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους συνταξιούχους και στους πιο αδύναμους κοινωνικά. Ειδικά οι τελευταίοι αποτελούν μια κοινωνική ομάδα στην οποία θα δώσει ιδιαίτερο βάρος η ΝΔ, καθώς όπως λένε, έχει εγκαταλειφθεί τελείως από την κυβέρνηση.
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αρέσκεται να παριστάνει τον προστάτη των αδυνάμων. Και επιχειρεί διαρκώς διαιρέσεις και συγκρούσεις στη λογική φτωχοί-πλούσιοι παριστάνοντας τον προστάτη των φτωχών. Το μόνο που καταφέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του είναι οι φτωχοί να πολλαπλασιάζονται και να γίνονται φτωχότεροι», τόνιζε στο newpost.gr κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου.

Στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι τα α λα καρτ επιδόματα και οι κυβερνητικές διακηρύξεις που μένουν στα λόγια δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες και να κρύψουν κάτω από το χαλί την κατάσταση που βιώνουν η κοινωνία. «Ως συνήθως τον αντιπολιτεύεται η ίδια η πραγματικότητα. Επί ΣΥΡΙΖΑ οι κοινωνικές ανισότητες μεγάλωσαν» επισημαίνουν και επικαλούνται την πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία, η υπερφορολόγηση στη χώρα μας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην έμμεση φορολογία η οποία πλήττει κυρίως τους πιο αδύναμους.

«Η γενιά των 360 ευρώ είναι εδώ. Εργασιακά δικαιώματα παραβιάζονται και η Κυβέρνηση δεν έχει λάβει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας των εργαζομένων. Με υπογραφή Τσίπρα, από το 2020, εργαζόμενοι των 450 ευρώ θα πληρώνουν για πρώτη φορά φόρο» προσθέτουν τα γαλάζια στελέχη αντιπαραβάλλοντας τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη από το βήμα της 82ης ΔΕΘ.

Όπως τονίζουν, εκτός από την προσέλκυση επενδύσεων το σχέδιό του προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνει και τα εξής:

  1. Τόνωση της ρευστότητας στην οικονομία: Προτεραιότητες σε τρείς άξονες: Καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, αποκατάσταση της ρευστότητας από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, με αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» και του πτωχευτικού κώδικα.
  2. Ασφαλιστικές εισφορές: Μείωση από τον πρώτο χρόνο στις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων.
  3. Μείωση Φ.Π.Α.: Εισαγωγή δύο συντελεστών 11% και 22% (από 13% και 24% σήμερα). 
  4. Λιτό και αποτελεσματικό Κράτος. Ενίσχυση της παραγωγικότητας στο Δημόσιο. Καμία απόλυση. Εκχώρηση αρμοδιοτήτων (outsourcing) στον ιδιωτικό τομέα για αποφυγή μελλοντικών προσλήψεων. 
  5. Ενίσχυση της αγοράς ακινήτων: στήριξη της «δεύτερης κατοικίας», με φορολογικά κίνητρα σε όσους ξένους επιλέξουν την Ελλάδα ως τόπο φορολογικής κατοικίας, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αποκτήσει ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα. Επιπλέον, εκτός από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αναστολή του Φ.Π.Α. στις νέες οικοδομές για τρία χρόνια και δραστική απλούστευση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων. Έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης  που  κατέβαλε ο ιδιοκτήτης για την αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση υφιστάμενων κατοικιών. 
  6. Στήριξη του πρωτογενή τομέα: Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9%. Παροχή κινήτρων ενίσχυσης των συνεργατικών σχημάτων (Ομάδες Παραγωγών, Συνεταιρισμοί).
  7. Αξιοποίηση ορυκτού πλούτου:  Όταν μια επένδυση σέβεται το αυστηρό κοινοτικό πλαίσιο για την προστασία του περιβάλλοντος και δικαιώνεται στα δικαστήρια, αυτή θα προχωρά και δεν θα χάνονται έσοδα και θέσεις εργασίας.
  8. Επιβράβευση των συνέπειας: λευκό μητρώο επιχειρήσεων, με  κίνητρα για μειωμένες εισφορές για τις συνεπείς ασφαλιστικά επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζομένους και δεν έχουν εργασιακές παραβάσεις
  9. Καλύτερα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια.