ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Φίλης στο «Ακραίως»: Αλαζονεία και ύβρις να υποστηρίζει κάποιος ότι όλα έγιναν σωστά στον Σαρωνικό

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2017, 09:56 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2017, 14:54
Facebook Twitter Whatsapp

«Εκ του αποτελέσματος υπάρχουν ευθύνες» παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Νίκος Φίλης, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Δένδιας από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή για όλα τα φλέγοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. 

«Ο κ. Τσίπρας είπε το αυτονόητο ως πρωθυπουργός αφού πρέπει να αναζητά συννενόηση με ηγέτες της Ευρώπης», τόνισε ο Ν. Φίλης σχολιάζοντας παλαιότερες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως η Άνγκελα Μέρκελ είναι «ανοιχτόμυαλη».

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να βγούμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. (.....)Σε αυτή την πορεία ο ρόλος της Γερμανίας είναι σημαντικός», πρόσθεσε. 

«Η πολιτική της Γερμανίας στην Ευρώπη είναι μια πολιτική για μια γερμανική ευρώπη. Η πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία είναι εις βάρος των λαών της Ευρώπης, του Νότου και της Ελλάδας», σημείωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε «Δεν λέμε go back σε κανένα». 

«Αξιοποιούμε κάθε χαραμάδα που υπάρχει στην Ευρώπη υπέρ των συμφερόντων του ελ. λαού», υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Από την άλλη ο κ. Δένδιας σημείωσε πως από τις γερμανικές εκλογές : «Περιμένουμε από τη Γερμανία να εγκαταστήσει μια σχέση λογικής ανάμεσα στους δανειστές και την Ελλάδα». 

Συνέχισε λέγοντας: «Αυτά στα οποία έχει συμφωνήσει αυτή η κυβέρνηση δεν είναι εφικτά. (....) Θα τα καταφέρναμε καλύτερα από αυτή την κυβέρνηση». 

Απευθυνόμενος προς τον κ. Φίλη ο Νίκος Δένδιας ισχυρίστηκε πως «η κυβέρνησης σας τα έχει κάνει σαλάτα». 

Πολιτικά... μποφόρ για τη ρύπανση του Σαρωνικού

«Υπήρχαν ζητήματα και πριν δημιουργηθεί η πετρελαιοκηλίδα. Έπρεπε να έχουν ληφθεί μέτρα για αντίστοιχες περιπτώσεις» σημείωσε ο Νίκος Φίλης επαναλαμβάνοντας πως είναι ύβρις να λέμε πως όλα πήγαν σωστά. 

«Εκ του αποτελέσματος υπάρχουν ευθύνες» παραδέχθηκε ο κ. Φίλης προσθέτοντας πως υπάρχει «ασυδοσία στο λιμάνι του Πειραιά» αφού «είναι γεμάτο ναυάγια». 

Είναι «αλαζόνας όποιος ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν σωστά με την πετρελαιοκηλίδα» είπε ο κ. Φίλης αλλά όπως σημείωσε δεν θέλει να προσωποποιήσει το ζήτημα. 

«Δεν θα υποδείξω σε κανέναν αν πρέπει να παραιτηθεί» ανέφερε ο κ. Φίλης συμπληρώνοντας πως είναι «αρμοδιότητα του πρωθυπουργού αν θα αλλάξει τον Π. Κουρουμπλή στο υπουργείο Ναυτιλίας».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί σχεδόν τίποτα» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ σχετικά με τη ρύπανση του Σαρωνικού και τόνισε πως από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζήτησε την παραίτηση του Παναγιώτης Κουρουμπλή τόνισε πως «την απόλυτη ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός». 

«Η κυβέρνηση δεν μπορει να χειριστεί το παραμικρό έκτακτο περιστατικό. Είδατε τι έγινε με τις πυρκαγιές. Έχουμε μία απόλυτα ανίκανη κυβέρνηση», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας. 

Ο πρώην υπουργός Παιδείας υποστήριξε πως πρέπει «να συγκροτηθεί ένα κεφάλαιο από το οποίο να μπορούν να αποζημιώνονται οι κάτοικοι σε περίπτωση οικολογικής καταστροφής» ενώ αναγνώρισε πως «πρέπει  να ενταθούν οι έλεγχοι για το λαθρεμπόριο καυσίμων». 

« Η πετρελαιοκηλίδα έδειξε τι μπορεί να συμβεί όταν έχεις μια ανίκανη κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Δένδιας χαρακτηριστικά και τόνισε πως έχουμε μια «κυβέρνηση της μαύρης συμφοράς». 

Ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε «πρόκληση» το να λέει «ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ότι όλα έγιναν σωστά με την πετρελαιοκηλίδα» και πρόσθεσε πως «πρεπε να ζητήσει τον λόγο από τις υπηρεσίες του».

Ανασχηματισμός, πολιτική αλλαγή και σταθερότητα

«Η κυβέρνηση αυτή εφόσον έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της εξόδου από το Μνημόνιο, θα δούμε πως θα γίνει αυτό το πράγμα, είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να αλλάξει» είπε ο Νίκος Φίλης .

Ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή» και πρόσθεσε πως είστε «"κατσικωμένοι" και δεν φεύγετε». « Στην κυβέρνηση έχουν δαγκώσει τις καρέκλες και δεν λένε να φύγουν», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Από την άλλη ο κ. Φίλης υπογράμμισε πως «χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα» για να βγούμε από τα μνημόνια και πρόσθεσε πως «με το λαό ήρθαμε και με το λαό θα μείνουμε ή θα φύγουμε».

Μπρα ντε φερ για τις δημοσκοπήσεις

«Είναι αβυσσαλέα η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκη - Τσίπρα», τόνισε ο Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των «Νέων».

 «Πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας τα μηνύματα όλων των δημοσκοπήσεων», σημείωσε ο Νίκος Φίλης. 

«Δεν αμφισβητώ τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. (....) Η συνείδηση των πολιτών είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί και πετυχαίνει», υποστήριξε ο Νίκος Φίλης. 

« Η Νέα Δημοκρατία αν θέλει τώρα εκλογές θα τις θέλει με ένα πρόγραμμα ακραία νεοφιλελεύθερο», πρόσθεσε.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αέρα στα πανιά της στη δημοσκόπηση. (.....) Ακόμα και όσοι φεύγουν από την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγαίνουν στη ΝΔ, περιμένουν να δουν», σημείωσε ο κ. Φίλης. 

«Οι διαφορές είναι τέτοιες που μιλούν από μόνες τους» είπε ο Νίκος Δένδιας και διευκρίνισε πως «Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι νεο φιλελέυθερο κόμμα, είναι φιλελεύθερο». 

Αντιπαράθεση και για τις επενδύσεις

«Οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται με βάση τη νομοθεσία και δεν πρέπει να υπάρξει παρέκληση από τον αρχαιολογικό κανονισμό», υποστήριξε ο Νίκος Φίλης. 

«Το μνημόνιο (σ.σ. συμφωνία που υπεγράφη τον Αύγουστο) δεν είναι νόμος. Δείχνει μία πολιτική διάθεση. Το μνημόνιο δεν μπορεί να παρακάμπτει τον αρχαιολογικό νόμο», ανέφερε ο Νίκος Φίλης. 

«Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις», υποστηρίξε ο Νίκος Δένδιας

«Δεν γίνεται μία επένδυση στη χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ. Μου λέτε μία επένδυση που έφερε ο Αλ. Τσίπρας;», είπε ο κ. Δένδιας προς τον κ. Φίλη.