ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Κουρουμπλής: Όριο ηλικίας στα σκάφη που τροφοδοτούν με πετρέλαιο πλοία

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2017, 12:24 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2017, 12:39
Π. Κουρουμπλής: Όριο ηλικίας στα σκάφη που τροφοδοτούν με πετρέλαιο πλοία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει την επανεξέταση όλων των αθωωτικών αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας που συνδέονται με λαθρεμπόριο, εγκληματικές πράξεις και ξέπλυμα χρήματος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την κατάθεση τροπολογίας με την οποία για πρώτη φορά, θα τίθεται όριο στην ηλικία των πλοίων που κάνουν πετρέλευση, δηλαδή τροφοδοσία πλοίων, προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή τις εξελίξεις στον Σαρωνικό.

«Είναι κάτι που δεν τόλμησε κανένας από αυτούς που σήμερα κόπτονται για το περιβάλλον. (...) Γιατί ήθελαν καλές σχέσεις με τη διαπλοκή» δήλωσε μιλώντας στη «Realnews» ο κ. Κουρουμπλής προσθέτοντας ότι ενώ τόσα χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τα δεκάδες ναυάγια στον κόλπο της Ελευσίνας, «τώρα όλοι κόπτονται για τη λεγόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Απαντώντας στα περί παραιτήσεώς του υποστήριξε ότι «Όλοι οι υπουργοί είμαστε κάτω από τη συνεχή εποπτεία του πρωθυπουργού. Και όλοι είμαστε στη διάθεση του πρωθυπουργού».

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει την επανεξέταση όλων των αθωωτικών αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας που συνδέονται με λαθρεμπόριο, εγκληματικές πράξεις και ξέπλυμα χρήματος, καθώς και την αναφορά αυτή να την συνυπογράψουν οι υπεύθυνοι οικονομικών όλων των κομμάτων. «Κι εκεί θα δούμε το αξιόπιστο του λόγου του καθενός», προσθέτει.

Ερωτηθείς για τον χρονικό ορίζοντα που θα χρειαστεί για τον καθαρισμό του Σαρωνικού, απαντά ότι πραγματική γνώση του θέματος θα έχουμε στο διάστημα 10-15 Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί ένας κύκλος μετρήσεων από το ΕΛΚΕΘΕ, ενώ διαβεβαιώνει ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα σύγχρονα οικολογικά μέσα προκειμένου να αποκατασταθεί το οικοσύστημα.

Σχετικά με τις κατηγορίες για το πρόσφατο ταξίδι του στο Λονδίνο, ο κ. Κουρουμπλής εξηγεί ότι επισκέφθηκε τη βρετανική πρωτεύουσα τρεις φορές για να διεκδικήσει η Ελλάδα την παρουσία μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών και εταιρειών αλληλασφάλισης στον Πειραιά, που αναζητούν έδρα σε ευρωπαϊκό έδαφος λόγω Brexit.

Τέλος, σε όσους τον κατηγορούν ότι εκμεταλλεύεται την τυφλότητά του για να κάνει καριέρα απάντησε με τη φράση του Αϊνστάιν: «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία».