ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» από τη Φ. Γεννηματά στον Ν. Αλιβιζάτο - Θετικοί ο Γ. Καμίνης και Στ. Θεοδωράκης

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2017, 16:13 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2017, 19:19
«Όχι» από τη Φ. Γεννηματά στον Ν. Αλιβιζάτο - Θετικοί ο Γ. Καμίνης και Στ. Θεοδωράκης
Facebook Twitter Whatsapp

Αρνητικά απάντησε η Φώφη Γεννηματά στην επιστολή του προέδρου της επιτροπής, Νίκου Αλιβιζάτου, την ώρα που ο Γιώργος Καμίνης υπογραμμίζει πως «πρέπει να συνδράμουμε την επιτροπή, ακόμη και αν υπάρχουν διαφορετικές γνώμες στα επιμέρους ζητήματα»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρνητικά απάντησε η Φώφη Γεννηματά στην επιστολή του προέδρου της επιτροπής για τα διαδικαστικά θέματα της εκλογής προέδρου στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκου Αλιβιζάτου

Θυμίζουμε πως ο κ. Αλιβιζάτος πρότεινε τη συνάντηση όλων των αρχηγών και υπογράμμιζε την ανάγκη για αναβολή των εκλογών μετά το πρόβλημα που υπήρξε με την εταιρεία που θα αναλάβει να διαμορφώσει το σύστημα.

Η κυρία Γεννηματά δεν συμφωνεί ότι συντρέχει λόγος καθυστέρησης, ενώ διαφωνεί με τη σύγκληση σύσκεψης όλων των υποψηφίων που προτείνει ο κ. Αλιβιζάτος με το επιχείρημα ότι η Επιτροπή που προεδρεύει έχει αρμοδιότητα μόνο τα διαδικαστικά, ενώ στο εγχείρημα εμπλέκονται κόμματα που δεν εκπροσωπούνται από υποψήφιους.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει έκπληξη για τη δημοσιότητα που έχει πάρει το ζήτημα και τονίζει ότι δεν θεωρεί πως προκύπτει λόγος αναβολής των εκλογών από την ορθή ανάγνωση των επιστολών των τριών μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

«Θέμα αναβολής των εκλογών έχει θέσει μόνο η Vodafone που η προσφορά της σε κάθε περίπτωση είναι απαγορευτική. Δεν τεκμηριώνεται από πουθενά η ανάγκη αναβολής των εκλογών. Αντίθετα, πολιτικά η παράταση της εσωστρέφειας δημιουργεί κινδύνους», τονίζει η κ. Γεννηματά και ζητάει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ενεργειών και πρωτοβουλιών και να διερευνηθούν οι πρόσφορες και αναγκαίες λύσεις.

Επίσης θεωρεί ενδεικτικό των κατάλογο των εταιρειών που μπορεί να συνδράμουν στην τεχνική υποστήριξη του εγχειρήματος και εκτιμά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξανασυζητηθεί θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας αφού οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δηλώνουν ότι δεν μπορούν να διασφαλίσουν τη φερεγγυότητά της.

Θετικός ο Γ. Καμίνης

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος κινείται η απάντηση του Γιώργου Καμίνη που εμφανίζεται θετικός στην πρόταση Νίκου Αλιβιζάτου για σύνοδο των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, οι υποψήφιοι έχουν υποχρέωση να απαντήσουν στο κάλεσμα των πολιτών, καθώς και «να συνδράμουμε την επιτροπή Αλιβιζάτου, ακόμη και αν υπάρχουν διαφορετικές γνώμες στα επιμέρους ζητήματα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων προσθέτει: «Θα ανταποκριθούμε στο αίτημα του κ. Αλιβιζάτου, χωρίς δεύτερες σκέψεις και προσκόμματα». 

Στ. Θεοδωράκης: «Είμαι σε γενικές γραμές σύμφωνος»

Σύμφωνος δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο σχέδιο του κ.Αλιβιζάτου με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν μέχρι τις εκλογές για τον επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα.
 
« Είμαι σε γενικές γραμμές σύμφωνος. Τις επιμέρους παρατηρήσεις μου θα τις εκθέσω στη συνάντηση της Τρίτης που θα γίνει υπό την προεδρεία σας» αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης και υπογραμμίζει:

«Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι οι υποψήφιοι θα συμβάλλουμε εποικοδομητικά στην επιτυχία της συνάντησης. Το μείζον είναι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της προοδευτικής κοινωνίας για μια αδιάβλητη διαδικασία με κλασικές και ηλεκτρονικές κάλπες, όπως εξ αρχής είχε συμφωνηθεί. Πιστεύω ότι σε αυτό θα ομονοήσουμε, τελικά, και οι 10 υποψήφιοι. Είναι άλλωστε σημαντικό ότι οι σημαντικότερες προσωπικότητες του χώρου μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – όπως και ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος – υπερασπίζονται το δικαίωμα των φίλων και των μελών να μπορούν να ψηφίσουν είτε με τον παραδοσιακό τρόπο είτε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως. Και πρέπει να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να γίνουν όλα σωστά. Η μετάθεση των εκλογών για λίγες εβδομάδες δεν ενέχει απολύτως κανένα κίνδυνο. Αντιθέτως, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι το κύριο μέλημά μας είναι η ανοιχτή και αξιόπιστη διαδικασία και όχι μια κομματική ψηφοφορία ελεγχόμενη από μηχανισμούς».