ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N. Παππάς: Να αναλάβουν ευθύνες για τον ΕΔΟΕΑΠ οι ιδιοκτήτες των καναλιών

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2017, 13:16 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2017, 13:33
N. Παππάς: Να αναλάβουν ευθύνες για τον ΕΔΟΕΑΠ οι ιδιοκτήτες των καναλιών
Facebook Twitter Whatsapp

Η συνάντηση γίνεται μια ημέρα πριν την απεργία των δημοσιογράφων για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.

Ηχηρό μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες των καναλιών για τον ΕΔΟΕΑΠ απέστειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Υπάρχει η δυνατότητα να στηριχθεί ο ΕΔΟΕΑΠ», σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τις ενώσεις εργαζομένων στον Τύπο (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΙΤ) καθώς και με τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του υπουργού για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις ιδιοκτησίες των καναλιών σε σχέση με τη διάσωση του ταμείου των δημοσιογράφων. Στη συνάντηση μετείχε και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δήλωσε: «Ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να στηριχθεί. Ενημερωθήκαμε για τις εύλογες λύσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί στην πορεία των συζητήσεων. Επαναλάβαμε τη βούλησή μας να επανεξετάσουμε το ύψος του φόρου διαφήμισης σε περίπτωση που ο ΕΔΟΕΑΠ στηριχθεί με πόρους που θα προκύψουν από συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων. Είναι σαφές ότι υπάρχει η δυνατότητα τόσο να στηριχθεί το ταμείο, όσο και να μην προκύψει επιβάρυνση η οποία θα θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας και το ύψος των αμοιβών των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι ιδιοκτησίες των καναλιών πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παίζουν κρυφτό».