ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας σε ΝΔ: «Εμφανίζεστε ατζέντηδες προσωπικών και επιχειρηματικών συμφερόντων»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2017, 19:15 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2017, 20:56
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπε ο πρωθυπουργός για Καμμένο- Κουρουμπλή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οξεία επίθεση στη ΝΔ όχι μόνο για την επιλογή της πρότασης σύστασης εξεταστικής αλλά και για τον ευρύτερο τρόπο που  πολιτεύεται και τις σχέσεις της με επιχειρηματικά- όπως είπε- συμφέροντα, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός είπε πως αν έκρινα με κριτήρια εκλογικής σκοπιμότητας θα ομολογούσε πως «η ΝΔ του Μητσοτάκη προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας. Την αντιπολίτευση που κάθε κυβέρνηση θα ήθελε να έχει. Ακραίο πολιτικό λόγο στα όρια παροξυσμού χωρίς στρατηγική, με γραμμή που υπαγορεύουν εκδοτικά συγκροτήματα με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της αρχηγικής ομάδας. Με προσωπικές επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων που μόνο αφαιρούν από την αξιοπιστία μιας παράταξης που για χρόνια λειτουργούσε με όρους εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως με τον τρόπο αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν προσφέρει καλές υπηρεσίας στο τόπο», υπογραμμίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης έχει υποπέσει σε πολιτικά και ηθικά ατοπήματα. « Δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από στερητικό σύνδρομο στέρησης εξουσίας από εκεί πηγάζει και το άγχος ώστε με κάθε κόστος για την οικονομία και τους πολίτες θέλει να επανέλθει στην εξουσία. Η υπόθεση που φέρατε να συζητάμε δεν είναι παρά ένα ακόμα σύμπτωμα αυτής της καταστροφικής πολιτικής», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «στη προσπάθειά σας όμως να σπιλώσετε υπολήψεις να δημιουργήσετε εντυπώσεις έχετε υποπέσει σε ένα μοιραίο λάθος: ταυτίζεστε με συμφέροντα με τρόπο που δε ταιριάζει με την ιστορία της παράταξή σας».

 Ο πρωθυπουργός βασιζόμενος στο κείμενο της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής, εξήγησε πως κατηγορείται η κυβέρνηση ότι στοχοποιεί επιχειρηματία για να εξοντώσει πολιτικά τον κ. Μητσοτάκη, προσθέτοντας: «Και πράγματι είναι λίγο περίεργη ομολογία αυτή. Ποιος είναι αυτός ο δεσμός που ενώνει τον επιχειρηματία με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;».

«Στη πρόταση που καταθέσατε αναφέρεστε στον επιχειρηματία λες και είναι ανώνυμος. Δε μας λέτε το όνομά του. Γιατί; τι φοβάστε; Ο εν λόγω επιχειρηματίας που αποφεύγετε να αναφέρετε το όνομά του είναι γνωστός σε όλους μας είναι ο κ. Μαρινάκης», δήλωσε χαρακτηριστικά σημειώνοντας: «η κυβέρνηση δεν στοχοποίησε ούτε ενοχοποίησε το κ. Μαρινάκη. Παρά μόνο αναμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Μήπως τελικά δεν έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη; Ή μήπως ο σεβασμός σας στη Δικαιοσύνη είναι αλά- καρτ. Δεν κατασκευάζουμε κατηγορίες ούτε προλαμβάνουμε αποφάσεις.

Εμμένοντας στο επίμαχο ζήτημα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η σπουδή της ΝΔ γεννά ερωτηματικά, καθώς και ότι τέτοιες ενέργειες είναι επικίνδυνες για τη Δημοκρατία, τη ΝΔ αλλά προσωπικά για τον κ. Μητσοτάκη καθώς- όπως είπε- όταν κάποιος συνδέεται αξεχώριστα με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, μπορεί στο τέλος της ημέρας να βρεθεί κατηγορούμενος».

«Και αν λέτε ότι σας τιμά να επικαλείστε παράνομα κτηθείσες συνομιλίες αλλά και να παρακολουθείτε φωτογραφήσεις προσωπικής στιγμής παραμένω άφωνος. Εμάς καλό μας κάνετε ειλικρινά σας το λέω γιατί δεν κερδίζετε με αυτά. με τα ψέματα και τις επιθέσεις κάτω από το τραπέζι κάνετε ζημιά σε εσάς», είπε και αναφερόμενος στον βαλλόμενο υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή επισήμανε πως τα όσα ανάρτησε site που τον δείχνει να «γλεντοκοπά» με τον ιδιοκτήτη του πλοίου που βυθίστηκε είναι faκe news.

 «Αν κάποιος όλες αυτές τις μέρες ήταν καχύποπτος με το Κουρουμπλή με αυτά που κάνετε και ο τελευταίος πολίτης θα τον συμπαθήσει. Επιλέξτε αν θέλετε αυτή τη τακτική. Επρόκειτο για την ετήσια εκδήλωση του συνδέσμου ναυπηγικής βιομηχανίας που όφειλε να είναι εκεί», είπε.

Ακόμα, υπερασπίστηκε και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο επικαλούμενος τις δικαστικές αποφάσεις που έβαλαν στο αρχείο του «υποτιθέμενους φυσικούς αυτουργού» της υπόθεσης. «Επομένως σε τι συνίσταται η ηθική αυτουργία; Δεν υπάρχει αδίκημα!», πρόσθεσε.