ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι περιλαμβάνει η ρήτρα ανάπτυξης του Κ. Μητσοτάκη στον Γ. Ντάισελμπλουμ

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2017, 21:45 / Ανανεώθηκε 26 Σεπτεμβρίου 2017, 12:49
Τι περιλαμβάνει η ρήτρα ανάπτυξης του Κ. Μητσοτάκη στον Γ. Ντάισελμπλουμ
Facebook Twitter Whatsapp

Τριαντάλεπτη συζήτηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πορεία του ελληνικού προγράμματος συζήτησε ο κ. Ντάισελμπλουμ και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος» του είπε ο Ολλανδός πολιτικός κατά την 30λεπτη συζήτηση που είχαν μπροστά στις κάμερες.

Οι δυο πολιτικοί συζήτησαν τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, καθώς και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη Δικαιοσύνη και την Παιδεία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε το όραμά του για την Ελλάδα και τους Έλληνες, μετά τη λήξη του τρέχοντος Προγράμματος, ενώ συζητήθηκε το ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην 82η Δ.Ε.Θ.  

Η συζήτηση στράφηκε και στον τομέα των επενδύσεων με τον κ. Μητσοτάκη να υπογραμμίζει ότι το σχέδιο του συνδυάζει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τη δημιουργία αποτελεσματικού Κράτους και τη στήριξη στους νέους και τους πιο αδύναμους από τους συμπολίτες μας. Το σχέδιο βασίζεται στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής, με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, η ιδιοκτησία των οποίων θα ανήκει στους Έλληνες και δεν θα επιβάλλεται απ’ έξω.
 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το σχέδιο αυτό έχει ως βάση μια νέα «ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων», με στόχο όσο προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις τόσο να μειώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων στα πιο ρεαλιστικά επίπεδα του 2% του Α.Ε.Π. μεσοπρόθεσμα. Υπογράμμισε σχετικά ότι μια περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή είναι, τελικά, περισσότερο βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής για την Ελλάδα και για τους εταίρους και δανειστές.

«Η αισιοδοξία είναι πάντα κάτι που εκτιμάται, κάθε φορά προσπαθούμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας ωστόσο τις «σοβαρές ανησυχίες» του, για το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων.