ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέτειος 28 χρόνων από την δολοφονία του Π. Μπακογιάννη

Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2017, 12:07 / Ανανεώθηκε 26 Σεπτεμβρίου 2017, 12:35
Επέτειος 28 χρόνων από την δολοφονία του Π. Μπακογιάννη
Facebook Twitter Whatsapp

Συμπληρώνονται σήμερα Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 28 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την 17 Νοέμβρη.

Επέτειος 28 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την 17 Νοέμβρ​η​ σήμερα και τόσο η σύζυγός του Ντόρα, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μηνύματά τους στο Twitter θύμισαν τον διαχρονικό αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν Τρίτη, 28 χρόνια πριν, το πρωινό της 26ης Σεπτεμβρίου όταν ο δημοσιογράφος και βουλευτής Παύλος Μπακογιάννης έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Η οργάνωση δολοφόνησε τον δημοσιογράφο και σύζυγο της κόρης του Κων. Μητσοτάκη, Ντόρας, στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Η δολοφονία του Μπακογιάννη συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά. Μάλιστα, την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.

Ο Μπακογιάννης πέθανε λίγα λεπτά μετά το χτύπημα και κηδεύτηκε στο Καρπενήσι, στις 29 Σεπτεμβρίου 1989 παρουσία πολύ κόσμου, που φώναζαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας.