ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά στο «Ακραίως»: Ζητώ εντολή για να πάμε μπροστά

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2017, 11:11 / Ανανεώθηκε 27 Σεπτεμβρίου 2017, 15:45
Φ. Γεννηματά στο «Ακραίως»: Ζητώ εντολή για να πάμε μπροστά
Facebook Twitter Whatsapp

Για το μεγάλο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, αλλά και τις ευθύνες κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο "Ακραίως" η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πυρά προς την κυβέρνηση σε σχέση με την υπόθεση της εμπλοκής του Π. Καμμένου στο Noor1, αλλά και για το λαθρεμπόριο τσιγάρων εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά στο «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι η ανάδειξη της Ακροδεξιάς στη Γερμανία θα δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα. 

«Υπάρχει καθυστέρηση στην διερεύνησης της υπόθεσης λαθρεμπορίας των τσιγάρων. Εμείς την έχουμε αναδείξει πολύ δυναμικά. Είμαστε από τις πρώτες χώρες σε κατανάλωση λαθραίων τσιγάρων και δεν έχει γίνει τίποτα» επισήμανε.

Σε σχέση με την επένδυση στο Ελληνικό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Δεν έχω εικόνα της εξέλιξης στο Ελληνικό. Περιμένετε όμως όταν λένε «στα τσακίδια» ότι θα δούμε επένδυση στην Ελλάδα; Tην αποτύπωσε με αυτόν τρόπο. Όμως το πρόβλημά μου δεν είναι ο κ. Καρανίκας, το πρόβλημά μου είναι ο κ. Τσίπρας. Διότι αυτή είναι η πολιτική του και οι σύμβουλοί του την εκφράζουν με αυτό τον τρόπο. Ο Πρωθυπουργός διώχνει και κυνηγά κάθε επένδυση που έρχεται στην Ελλάδα. Διώχνει τους επενδυτές . Όλο και περισσότεροι έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους».

Ερωτηθείσα για την υπόθεση της πετρελαιοκηλίδας και τον Π. Κουρουμπλή η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «Σε οποιαδηποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχε παραιτηθεί ή θα τον είχε διώξει ο Πρωθυπουργός. Η λέξη ευθιξία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του κ. Κουρουμπλή».

Με έντονο τρόπο, δε, η κ. Γεννηματά σχολίασε το ζήτημα με την εμπλοκή του Π. Καμμένου στην υπόθεση του Noor 1: «Παρεμβαίνει σε μια υπόθεση που είναι ακόμα στη δικαιοσύνη. Θέσαμε μια σειρά ερωτήματα αλλά δεν ασχολήθηκε να απαντήσει ο Πρωθυπουργός. Εγινε προστάτης του κ. Καμμένου ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Αναγκάστηκε να γίνει. ''Βάστα με να σε βαστώ'' που λέμε. Όλα στο βωμό της εξουσίας. Γιατί προσπάθησαν με τόσο μεγάλο κόπο να καλύψουν τον κ. Καμμένο στη Βουλή; Εμείς έχουμε δεχθεί εξεταστική. Θέλουμε διαφάνεια παντού. Γιατί δεν δέχθηκαν την εξεταστική αφού είναι τόσο σίγουροι ότι δεν υπάρχουν σκιές στην υπόθεση»;

Η κ. Γεννηματά, την ίδια στιγμή, εκτίμησε ως ιδιαίτερα αρνητική για την Ευρώπη, αλλά και την Ελλάδα την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Γερμανία: «Είναι ανησυχητική αυτή η εξέλιξη της ανόδου της Ακροδεξιάς. Ο συνασπισμός που θα προκύψει, μάλλον δεν θα έχει μέσα το SPD. Είναι εναντίον μας, είναι υποστηρικτές του Grexit. Θα προκύψει πρόβλημα στα οικονομικά μας. Θα υπάρχει και πρόβλημα στο Προσφυγικό».

Όπως, επίσης, πρόσθεσε: «Οι μέχρι τώρα δηλώσεις των Φιλελευθέρων είναι χειρότερες από τις απόψεις του Β. Σόιμπλε. Και οι δικοί μας όμως στην κυβέρνηση παραδόθηκαν άνευ όρων. Εχουν υπογράψει στην ουσία το 4ο Μνημόνιο. Έχουν υπογράψει δεσμεύσεις μέχρι το 2060.  Δεν το ξέρω αν «Σόιμπλε θα λέμε και θα κλαίμε». Θέλω να δω τι θα κάνει η Ελλάδα. Δεν ξέρω αν μπορεί η κυβέρνηση να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση, όταν οι προηγούμενες έκλεισαν τόσο αργά». 

Αναφορικά με το προσφυγικό εκτίμησε ότι: «Καθυστερήσαμε πολύ να πιέσουμε στην αλλαγή του Δουβλίνο, καθυστερήσαμε να πιέσουμε σε μια πολιτική για το μεταναστευτικό. Υπάρχει τώρα ανάγκη η κυβέρνηση να κάνει έναν σχεδιασμό να σταματήσει το σχέδιο μετεγκαταστάσης.
Ξεπερνά το θέμα τον κ. Αβραμόπουλο, δεν έχω δει πολλούς επιτρόπους να βάζουν βέτο. Χρειάζεται μεγαλύτερη Δημοκρατία στις αποφάσεις». 

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και σε πρόσωπα όπως ο κ. Σημίτης, τονίζοντας ότι «έβαλε τη χώρα στο ευρώ», ενώ αναφορικά με τον Άκη Τσοχατζόπουλο υπογράμμισε ότι «Δεν έχουμε καμία σχέση με εκείνον. Από το 2007 δηλώνει ΣΥΡΙΖΑ». 

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά μίλησε για το μεγάλο εγχείρημα των εκλογών στην Κεντροαριστερά: «Είμαι χαρούμενη γιατί βλέπω τις αντιδράσεις του κόσμου και βλέπω τον κόσμο που επιστρέφει. Αυτό που κάνω το κάνω για τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί στην προσπάθεια. Σε όλη την προσπάθεια αυτή πρωτοστατούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό που γίνεται μετριέται και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Στην ουσία αυτό που λέμ είναι «Δυνατό ΠΑΣΟΚ για δυνατή Κεντροαριστερά». Η Δημοκρατική Παράταξη είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι οι σύνθεση. O κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει λέξη για τις ευθύνες της ΝΔ. Εμείς έχουμε φτάσει στο αυτομαστίγωμα. Κάναμε κάθαρση».

Η κ. Γεννηματά κατέληξε ότι από την πλευρά της θέλει «καθαρή εντολή» για την Κεντροαριστερά: «Εγώ ζητώ καθαρή εντολή από τις 5 Νοεμβρίου για να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός. Η μεγάλη συμμετοχή μας δεσμεύει για ενότητα την επόμενη ημέρα. Η συμμετοχή είναι που μετράει».