ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Καμμένος: Ψηφίζω τελικά την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2017, 12:59 / Ανανεώθηκε 27 Σεπτεμβρίου 2017, 15:19
Δ. Καμμένος: Ψηφίζω τελικά την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης
Facebook Twitter Whatsapp

Στις 19 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε αποσύρει τη σχετική τροπολογία, ύστερα από τις αντιδράσεις των ΑΝΕΛ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρά την αρχική του θέση να μην ψηφίσει την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος αποφάσισε τελικά σήμερα να αλλάξει την στάση του και τελικά να την ψηφίσει, μετά από διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ότι θα υπάρξει αλλαγή σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε προηγηθεί σύσκεψη προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα που είχε ανακύψει με την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη σύσκεψη που διήρκησε 1,5 ώρα, συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ενώ παρόντες ήταν και οι νομικοί σύμβουλοι.

Από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν να μπει στην τελική διάταξη το άρθρο 11 που στην παράγραφο 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αναφέρει πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί την εθνική ασφάλεια της χώρας. Επιπλέον, δεν επιτρέπει αντεθνικές ενέργειες, όπως και τις όποιες εγκληματικές ενέργειες, δίνοντας ρητά δικαίωμα της παρέμβασης των διοικητικών υπηρεσιών του κράτους, της δικαιοςύνης κλπ... Άρα προασπίζει από αντεθνικές ενέργειες με βάση το 11 (παρ 2) από τη Θράκη μέχρι τα Δωδεκάνησα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν δεν έμπαινε το άρθρο 11 δεν το ψήφιζαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι περιμένουν τις αλλαγές από τον κ. Κοντονή, που δεν αποκλείεται να γίνουν και σήμερα.

Ως αλλαγή θα αναφέρεται το «τηρημένων και των διατάξεων του άρθρου 11».

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε αποσύρει τη σχετική τροπολογία, που εγκαθιδρύει δικαίωμα σε αυτόν που έχει πετύχει θετική απόφαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επανεξεταστεί η υπόθεσή του από τα ελληνικά δικαστήρια σε διοικητικό επίπεδο, ύστερα από τις ανττιδράσεις των ΑΝΕΛ.