ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το νέο Προεδρείο του Αρείου Πάγου

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2017, 13:38 / Ανανεώθηκε 27 Σεπτεμβρίου 2017, 17:51
Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το νέο Προεδρείο του Αρείου Πάγου
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με το νέο Προεδρείο του Άρειου Πάγου.

Τα ουσιαστικά προβλήματα για τη λειτουργία και την απονομή της δικαιοσύνης  βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο  της συζήτησης που είχε κατά τη διάρκεια  της  εθιμοτυπικής συνάντησής του ο πρωθυπουργός  με την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Κατά τη συνάντηση στην οποία παρέστησαν από δικαστικής πλευράς ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας και οι νεοεπιλεγέντες αντιπρόεδροι του ανωτάτου δικαστηρίου, ετέθησαν θέματα επιτάχυνσης των δικαστικών διαδικασιών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι ενδιαφέρει η αναστροφή του κλίματος ελλείψεως εμπιστοσύνης των πολιτών προς το δικαστικό μας σύστημα.

Οι ανώτατοι δικαστικοί ανέφεραν στον πρωθυπουργό, ορισμένες από τις αιτίες που οδηγούν τη δικαιοσύνη, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δικαστικών λειτουργών, σε βραδύτατη απονομή, εκθέτοντας και σχετικές προτάσεις.

Στη συνάντηση, παρών ήταν - και συνέστησε και τους ανώτατους δικαστικούς στον πρωθυπουργό- ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος.  Η ηγεσία της δικαιοσύνης αναμένεται να έχει   νέα συνάντηση με τον  αρμόδιο υπουργό την προσεχή Δευτέρα για αναλυτικότερη συζήτηση για τα προβλήματα του δικαστικού μας συστήματος.

«Ήταν μία συνάντηση γνωριμίας, εθιμοτυπική, μέσα στα συνταγματικά πλαίσια, τα θεσμικά, άκουσε με πολύ ενδιαφέρον ο κ. πρωθυπουργός τους προβληματισμούς μας» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας, μετά τη συνάντηση που είχε το νέο προεδρείο του ανωτάτου
δικαστηρίου με τον Πρωθυπουργό.