ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μανιάτης για εκλογές σε Κεντροαροστερά: Να βάλουμε φραγή στη διαδικαστική Βαβέλ

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2017, 18:47 / Ανανεώθηκε 27 Σεπτεμβρίου 2017, 18:40
Γ. Μανιάτης για εκλογές σε Κεντροαροστερά: Να βάλουμε φραγή στη διαδικαστική Βαβέλ
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

«Να κάνουμε την ενότητα και την αξιοπιστία του εγχειρήματος πρωταγωνιστικές αξίες» τονίζει ο Γιάννης Μανιάτης για την ψηφοφορία και κανόνες προεκλογικής εκστρατείας 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Κύριο καθήκον όλων των υποψηφίων είναι η στήριξη του εγχειρήματος, ώστε η εκλογική διαδικασία να δώσει τη δυνατότητα σε ολοένα και περισσότερους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες» δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Μανιάτης, συνιστώντας ψυχραιμία στους συνυποψήφιους.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι σημαντικό να λυθεί το τεχνικό πρόβλημα και γι’ αυτό εμπιστευόμαστε και θα συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε την επιτροπή και τον πρόεδρο Αλιβιζάτο. Αυτό ισχύει για όλους μας.»

Ταυτόχρονα, τονίζει  ότι ήρθε η ώρα να συζητηθούν οι κανόνες διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας, όπως για παράδειγμα ο  αριθμός debates στην περιφέρεια και τα αστικά κέντρα για τα οποία ο ίδιος έχει καταθέσει πρόταση, τον αριθμό εμφανίσεων ανά Μέσο, και άλλα σχετικά θέματα.

«Είναι προφανές ότι η εκλογική αναμέτρηση θα πρέπει να μετατεθεί για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την 5η Νοεμβρίου. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις στο τεχνικό μέρος. Αυτή η πρόταση λογικά θα πρέπει να βρίσκει σύμφωνους όλους τους συμμετέχοντες, αφού θα επιμηκυνθεί το ουσιαστικό χρονικό διάστημα για να ανταλλάξουμε απόψεις και επιχειρήματα, να καταθέσουμε προτάσεις για το μέλλον της κεντροαριστεράς και της πατρίδας μας. Να δείξουμε στην κοινωνία ότι αξίζει να μας ακούσει και να στρατευτεί μαζί μας» και διερωτάται, «ποιος φοβάται μια δημοκρατικά και με κανόνες κατοχυρωμένη προεκλογική εκστρατεία που θα διευρύνει τον πολιτικό διάλογο;»

Ο κ. Μανιάτης καλεί όλους τους συνυποψηφίους του να κάνουν την ενότητα και την αξιοπιστία του εγχειρήματος πρωταγωνιστικές αξίες και πολιτικές προτεραιότητες επιλύοντας μέσω της επιτροπής τα τεχνικά θέματα και μέσω πραγματικού κι έντιμου διαλόγου θέματα ουσιαστικά, όπως αυτά των κανόνων της εκλογικής αναμέτρησης.

«Ας δώσουμε επιτέλους το θετικό παράδειγμα για μίμηση με ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, διαφορετικό από αυτόν του νεποτισμού, των πελατειακών σχέσεων, των μηχανισμών και όλων αυτών που οδήγησαν σε πολιτισμική σήψη και οικονομική χρεοκοπία. Να γίνουμε το θετικό παράδειγμα για τους συμπολίτες και τα παιδιά μας» καταλήγει η δήλωση του κ. Μανιάτη.