ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στα δικαστήρια της Ευελπίδων

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2017, 09:50 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2017, 10:44
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρόεδρος της ΝΔ συζήτησε με δικηγόρους για τις δύσκολες συνθήκες άσκησης του λειτουργήματός τους λόγω των υποδομών αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα δικαστήρια της Ευελπίδων πραγματοποίησε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. προκειμένου να δει σε πραγματικές συνθήκες τη δικαστική λειτουργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δικηγόροι, διοικητικοί υπάλληλοι και πολιτες.

"Δυστυχώς η εικόνα που είδα δεν ήταν η καλύτερη", δήλωσε αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης με προσλήψεις των διοικητικών υπαλλήλων, αλλά κυρίως στο να λειτουργήσει η "ηλεκτρονική δικαιοσύνη" στη χώρα μας, για να επιταχύνεται η απονομή της. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε και τον υπουργό Δικαιοσύνης να επισκεφθεί τα δικαστήρια, αντί όπως είπε, να αφήνει τα μέλη του Ρουβίκωνα να εισβάλουν στο γραφείο του.

Ο κ. Μητσοτακης ξεκινησε από το γραφειο πολιτικών ένδικων μέσων όπου εξυπηρετείται και το κοινό για την κατάθεση εφέσεων και ρώτησε για τις γραφειοκρατικες διαδικασίες και τον τρόπο εξυπηρέτησης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε και τις υπόλοιπες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των δικηγόρων και του κοινού και συνομίλησε με τους προϊσταμένους των διοικητικών υπαλλήλων και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις προτάσεις τους για τη διευκόλυνση της εργασίας τους.

Εκεί ενημερώθηκε ότι το καινούριο ηλεκτρονικό σύστημα αντί να επεξεργάζεται τρία δικόγραφα τη φορά όπως γινόταν παλιότερα, τώρα να "περνά" ένα, με αποτέλεσμα η διαδικασία να χρειάζεται τριπλάσιο χρόνο, ενώ έχουν σωρευτεί και υπηρεσίες από άλλες περιοχές, προσθέτοντας φόρτο εργασίας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το νευραλγικό κτίριο 16 όπου λειτουργεί η εισαγγελία άσκησης ποινικών διώξεων και ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο και τους υπόλοιπους εισαγγελείς.
"Πρόεδρε συγχαρητήρια, εδώ δεν έχει έρθει ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης" του είπε ένας νέος δικηγόρος στο κτίριο 3, όπου γίνονται οι καταθέσεις. 

Τέλος επισκέφθηκε και το κτίριο 6, όπου λειτουργεί η διοίκηση του Πρωτοδικείου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του τριμελούς συμβουλίου διοίκησης, Ελευθέριο Γεωργίλη, αλλά και με τους εκπροσώπους των επιμελητών στην εισαγγελία.