ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης στο «Ακραίως»: Τα Αρχαία χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για το Ελληνικό

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2017, 10:46 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2017, 14:27
Α. Γεωργιάδης στο «Ακραίως»: Τα Αρχαία χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για το Ελληνικό
Facebook Twitter Whatsapp

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μίλησε στο ''Ακραίως'' για την επένδυση στο Ελληνικό και την κόντρα με τον Πάνο Καμμένο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για την επένδυση στο Ελληνικό και την «κόντρα» της ΝΔ με τον Πάνο Καμμένο μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης στο «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ. 

«Δεν έχει πει καμία αρχαιολογική υπηρεσία ότι υπάρχει πρόβλημα στο Ελληνικό. Το έχει πει ο σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, η οποία είναι πολιτικό όργανο και ελέγχεται από την Ανταρσύα. Πριν από 25 χρόνια έλεγε ότι υπήρχαν Αρχαία στα Σπάτα, στο χώρο του αεροδρομίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο: «Αν ήμουν υπουργός Πολιτισμού δεν θα είχα την κ. Βλαζάκη για γεν. γραμματέα. Υπάρχουν τρόποι και να γίνει η επένδυση και να προστατευθούν τα αρχαία. Κίνητρό τους είναι τα αρχαία ή η ακύρωση της επένδυσης; Το θέμα των Αρχαίων χρησιμοποιείται ως πρόσχημα: Ψηφίζω για την τρόικα στη Βουλή και μετά βάζω μπροστά τους Αρχαιολόγους. Άλλο η προστασία των Αρχαίων και άλλο η τέχνη της ζωής». 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «Αν μείνει η κ. Βλαζάκη εκεί και προδρεύσει του ΚΑΣ. Ο γεν. γραμματέας είναι πολιτική επιλογή. Η κυβέρνηση που την έβαλε, μπορεί να τη βγάλει». 

Σε σχέση με το νέο Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τόνισε: «Aν το υπουργείο Οικονομικών καταλήξει στο SPD, η στάση θα είναι πιο σκληρή και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να «τρέξει» την τρίτη αξιολόγηση. Τώρα χάνουμε χρόνο».

Ο ίδιος, πάντως, αρνήθηκε ότι υπάρχει «βεντέτα» της ΝΔ με τον υπουργό Άμυνας: «Καμία βεντέτα με τον Π. Καμμένο. Είναι καθήκον μου να ασκώ αντιπολίτευση. Μπορείτε όμως να φανταστείτε υπουργό στο παρελθόν να έχει φωτογραφία σε καζίνο; Τώρα οι βουλευτές τα καταπίνουν όλα. Τόση αγάπη στην εξουσία έχουν».

Πρόσθεσε, δε, ότι ο κ. Καμμένος δεν προσκόμισε τελικά την απόδειξη της πιστωτικής του κάρτας για να δικαιολογήσει το ξενοδοχείο που έμεινε στο Λονδίνο, αλλά την απόδειξη της Booking. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για το θέμα ευθυνών στο θέμα της διαρροής πετρελαίου στο Σαρωνικό: «Αν παραιτείτο ο Π. Κουρουμπλής δεν θα λυνόταν το πρόβλημα. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ότι αν υπάρχει κάποια ζημιά, υπάρχει κάποιος που πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Δεν είναι η επιφάνεια που πρέπει να καθαριστεί, ο βυθός είναι το πρόβλημα».