ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Καμμένος στο «Ακραίως»: Δεν είμαι δεσμώτης του ΚΑΣ - Τι λέει για την Τουρκική Ένωση

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2017, 11:58 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2017, 16:08
Δ. Καμμένος στο «Ακραίως»: Δεν είμαι δεσμώτης του ΚΑΣ - Τι λέει για την Τουρκική Ένωση
Facebook Twitter Whatsapp

Η επένδυση στο Ελληνικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου στο ''Ακραίως''.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για την επένδυση στο Ελληνικό αλλά και για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης μίλησε στο «Ακραίως» στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Φάγαμε 10 χρόνια και εκατ. ευρώ για τα Αρχαία που υπήρχαν στο μετρό Θεσσαλονίκης. Του Νιάρχου το κέντρο πως έγινε; Βρέθηκαν εκεί αρχαία... Δεν έγινε; Το συμβόλαιο για το Ελληνικό έχει μέσα ρήτρα. Ποιος θα πληρώσει τις ρήτρες εγώ ρωτάω.Ένα κομμάτι είναι το μνημόνιο συνεργασίας που ψήφισαν όλοι».

Ο ίδιος έριξε τα πυρά του στο ΚΑΣ: «Το ΚΑΣ θα ακυρώσει την ψήφο πέντε κομμάτων; Ακυρώνει την ψήφο εκατοντάδων βουλευτών; Να ξέρετε ότι αν κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος στο 30% ακυρώνεται η επένδυση».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι: «Ο κ. Φλαμπουράρης θέλει να γίνει, υπάρχουν μέσα μηχανικοί. Δεν ξέρω αν το ΚΑΣ να αναλαμβάνει την ευθύνη. Είναι προαπαιτούμενο για να πάρουμε δόση αυτή η επένδυση. Δεν θα συνεχίσω να είμαι δεσμώτης του ΚΑΣ. Δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Έχουμε συμβατικές υποχρεώσεις. Πήραμε δόση για την επένδυση του Ελληνικού». 

Ο κ. Καμμένος έκανε, επίσης, λόγο για «αρνητισμό» σε σχέση με τις επενδύσεις: «Βλέπουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με την αρχαιολόγια στην Αφάντου, στην Κασσιόπη και στο Ελληνικό. Υπάρχει ένας αρνητισμός που πρέπει να ξεπεραστεί».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μίλησε και για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης: «Συνεχίζω να έχω αντιρρήσεις μέχρι να δω την αλλαγμένη παράγραφο για την Τουρκική ένωση Ξάνθης. Ο,τι και αν γίνει πρέπει να συνάδει με την Συνθήκη της Λωζάνης». 

Διευκρινιστική ανακοίνωση Δ. Καμμένου για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

Την ίδια στιγμή, σήμερα, σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έδωσε κάποιες διευκρινίσεις σε σχέση με την ψήφο του για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, «Απόλυτη προϋπόθεση για την ψήφο μου είναι στη μεταβατική διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύηνης του κ. Κοντονή να προστεθεί το εξής:

«Στην περίπτωση αυτή η αίτηση ανάκλησης ή μεταρρύθμισης απορρίπτεται όταν δημιουργείται κίνδυνος διατάραξης της Δημόσιας Τάξης ή της Εθνικής Ασφάλειας ή απειλούνται με καταστρατήγηση οι Διεθνείς Συνθήκες της χώρας».

Με την ψήφο μου δεν θα δώσω ζωή στο όνειρο του κ. Ερντογάν για τα "σύνορα της καρδιάς του".