ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για Ελληνικό: Να μην διακινδυνεύσει η επένδυση

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2017, 11:59 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2017, 14:11
Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για Ελληνικό: Να μην διακινδυνεύσει η επένδυση
Facebook Twitter Whatsapp

Λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση του Αλέξη Τσίπρα για το Ταλίν της Εσθονίας, όπου θα παρευρεθεί στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η επένδυση στο Ελληνικό, η οποία βρίσκεται στον "αέρα" μετά τη νέα αναβολή που αποφάσισε την Τετάρτη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. 

Μετά τη συνεδρίαση το Πολιτικό Συμβούλιο εξέδωσε ανκοίνωση στην οποία αναφέρει πως "συζητήθηκαν οι εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό και των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την ολοκλήρωση της. Το πολιτικό συμβούλιο ομόφωνα επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης με απόλυτο σεβασμό στο νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες".

Στη χθεσινή "γραμμή" Μαξίμου, που έκανε λόγο για κωλυσιεργίες του ΚΑΣ το Πολιτικό Συμβούλιο "υπενθυμίζει επίσης τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα του ΚΑΣ και την ανάγκη ταχύτατα να ληφθούν οι αναγκαίες διαδικαστικές αποφάσεις ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέλος, δηλώνει την αποφασιστικότητα του κόμματος να υποστηρίξει κάθε αναγκαία κυβερνητική πρωτοβουλία ώστε να εκκινήσει ταχύτατα η υλοποίηση της επένδυσης η οποία θα συμβάλλει καίρια στην εμπέδωση κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης, αλλά και στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας".

Νωρίτερα, την αποπομπή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη που υπηρετεί και ως πρόεδρος του ΚΑΣ, ζήτησε από τον πρωθυπουργό o Κυριάκος Μητσοτάκης.