ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταθέτει νομοθετική βελτίωση για την ταυτότητα φύλου ο Στ. Κοντονής - Τι περιλαμβάνει

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2017, 13:51 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2017, 13:09
Καταθέτει νομοθετική βελτίωση για την ταυτότητα φύλου ο Στ. Κοντονής - Τι περιλαμβάνει
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργός μιλώντας στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο σημείωσε πως βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την κατάθεση νομοτεχνικής βελτίωσης που θα μειώσει το όριο ηλικίας για την αλλαγή- επαναπροσδιορισμό φύλου στα 15 έτη, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τη ταυτότητα φύλου, ο υπουργός διευκρίνισε πως θα τεθεί προϋπόθεση για την αλλαγή αυτή να υπάρχει επιστημονική γνωμοδότηση από νοσοκομείο, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Ακόμα, ανακοίνωσε θα καταθέσει έτερη νομοθετική βελτίωση στην οποία θα υποχρεώνει τα ληξιαρχεία να ενημερώνουν την εισαγγελία σε περιπτώσεις που υπάρχει ζήτημα ποινικού μητρώου του αιτούντα. Ο κ Κοντονής απέρριψε το αίτημα για τη πραγματοποίηση της φυλομετάβασης μέσω δήλωσης, λέγοντας ότι μπορεί να γίνει μόνο είτε μέσω δικαστικής απόφασης είτε διοικητικής πράξης.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση επανέφερε την επιχειρηματολογία για συμφωνία κομμάτων που συγκυβερνούν αυτό το επιχείρημα προβάλλεται όταν η ΝΔ έχει πρόβλημα εσωτερικό! Είδαμε την απόσυρση του κ. Κυριαζίδη από τη συζήτηση. Ο οποίος μας κάλεσε στη πρώτη συζήτηση να αποσύρουμε νομοσχέδιο. Έχουμε διάσταση απόψεων στο εσωτερικό της ΝΔ. όποτε έχουμε εσωτερικά προβλήματα στη ΝΔ μας λένε τι συμβαίνει στη πλειοψηφία», κατέληξε.