ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Αυτή η ανίκανη κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2017, 13:43 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2017, 13:30
Β. Κικίλιας: Αυτή η ανίκανη κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας
Facebook Twitter Whatsapp

Από τα βέλη του Β. Κικίλια δεν γλίτωσε ούτε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ελληνικού.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εχθρική απέναντι σε κάθε είδους επένδυση.  Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί. Είναι σε αδυναμία να προχωρήσει την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό, εμποδίζοντας τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση περαιτέρω επενδύσεων, την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων. Και καλά, ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να αποπέμψει τον κ. Κουρουμπλή, δεν μπορεί να αποπέμψει ούτε τον κ. Καμμένο… Δεν έχει τη δύναμη να αποπέμψει ούτε τη γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και επικεφαλής του ΚΑΣ; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά την αποπομπή της, αν έστω και στοιχειωδώς ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει για το Ελληνικό», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Από τα βέλη του Β. Κικίλια δεν γλίτωσε ούτε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Εν τω μεταξύ, χθες βράδυ παρακολουθήσαμε άλλον ένα υπουργό να αποδεικνύει ότι αυτή η ανίκανη κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας. Ο κ. Τσακαλώτος βλέπει περισσότερες επενδύσεις από όσες αντέχουμε, την ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις με ιστορία στην Ελλάδα κλείνουν τα εργοστάσιά τους και αποχωρούν. 

Του θυμίζουμε ότι μία και μόνο μία επένδυση έχει μείνει στη χώρα, αυτή των περιφερειακών αεροδρομίων, με έσοδα 1,3 δισ., που ο ΣΥΡΙΖΑ λυσσαλέα πολέμησε, εμπόδισε, καταψήφισε και για την οποία τώρα υποκριτικά πανηγυρίζει. Οι πολίτες γονατίζουν από τους φόρους, τις ασφαλιστικές εισφορές και τα δάνεια, ενώ ο κ. Τσακαλώτος βλέπει αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε στη σημερινή αιφνιδιαστική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, με αφορμή την «εισβολή» του Ρουβίκωνα στο υπουργείο του: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπίστωσε τη μεγάλη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται πολίτες, δικηγόροι και το προσωπικό των Δικαστηρίων, μέσα από μια διαδικασία που οδηγεί νομοτελειακά στην καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης.

Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να προχωρήσει επιτέλους συνολικά στο έργο της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να επιταχυνθεί η απονομή της. Θα ήταν καλό ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης να περάσει από την Ευελπίδων και να δει την κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια της χώρας, αντί να επιτρέπει στο Ρουβίκωνα να εισβάλει στο Υπουργείο του.

Η χθεσινή επιδρομή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα. (…) Εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των πολιτών, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα βάλει ένα οριστικό τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.

Αναφερόμενος στο Προγραμματικό Συνέδριο της ΝΔ που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, στην πορεία για το οποίο θα γίνουν 7 Προσυνέδρια, ο κ. Κικίλιας τόνισε: « Στόχος του Συνεδρίου μας είναι να συνεχιστεί το μεγάλο άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία, στην δημιουργική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Οι εφτά θεματικές ενότητες που έχουμε επιλέξει για τις προσυνεδριακές μας διαδικασίες, είναι:

  • Για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.
  • Για τους νέους.
  • Για την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.
  • Για την επιχειρηματικότητα και την επανεκκίνηση της οικονομίας μας.
  • Για τους αγρότες και την περιφερειακή ανάπτυξη.
  • Για καλύτερες υπηρεσίες, αλλά και για θέματα ποιότητας ζωής για όλους τους Έλληνες πολίτες.
  • Και για ένα νέο πατριωτισμό, που θα δυναμώνει το ρόλο και τη θέση της Ελλάδας στο σύγχρονο κόσμο.

Η Ν.Δ. αποδεικνύει ότι κάνει πράξη το άνοιγμα προς την κοινωνία, ότι ακούει τους πολίτες, αντιλαμβάνεται τα προβλήματά τους και είναι εδώ για να δώσει πραγματικές λύσεις και να βελτιώσει της ζωή τους».

Σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταυτότητα φύλου, που ψηφίστηκε σήμερα επί της αρχής, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε: «Η ΝΔ ως φιλελεύθερη παράταξη σέβεται και προασπίζεται τα ατομικά δικαιώματα και θα καταθέσει δική της πρόταση για διόρθωση καταχωρημένου φύλου».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την απόφαση του Κώστα Χρυσόγονου να ανακοινώσει ότι θα γίνει ψηφοφορία για αποχώρηση της τάσης στην οποία ανήκει, από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κικίλιας είπε πως η αίσθηση της ελληνικής κοινωνίας είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα διαφοροποιούνται με αυτή την πολιτική και αυτό έχει αντανάκλαση και σε κάποια στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.