ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν αποκλείει διάλογο με την Κεντροαριστερά εάν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Χρυσόγονος

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2017, 20:08 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2017, 20:41
Facebook Twitter Whatsapp

«Όταν μετασχηματιστούμε σε κίνηση και φτιάξουμε πολιτικό πρόγραμμα θα είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, χωρίς αποκλεισμούς, στη βάση προγραμματικών συμφωνιών όμως» υποστήριξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συζήτηση της Σοσιαλιστικής Τάσης με την Κεντροαριστερά, σε περίπτωση που τελικά ανεξαρτητοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του διαδικτυακού δημοψηφίσματος, άφησε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε πως δεν ήταν προσωπική κίνηση η εν λόγω ανακοίνωση για το δημοψήφισμα. Αναφερόμενος στη διαφοροποίηση της Τάσης, επεσήμανε πως μπορούν να υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες, αλλά αυτές θα πρέπει να μπορούν να εκφράζονται. «Για να εκφραστούν οι διαφωνίες θα πρέπει να υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα στα κομματικά όργανα. (…) Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιπροσωπευόταν η κοινωνία. Ζητήσαμε καταστατικές αλλαγές ώστε να ο καθένας προσερχόμενος σε εκλογές κεντρικής επιτροπής ή αρχηγού και να γίνεται μέλος», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης πως δεν είναι ειλημμένη απόφαση η αποχώρηση, αλλά θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. «Θέλουμε να πάμε σε περισσότερη δημοκρατία. Αν ληφθεί απόφαση αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μετασχηματίσουμε σε αυτόνομη πολιτική κίνηση, θα φτιάξουμε πολιτικό πρόγραμμα και καταστατικές δομές με βάση τη συναίνεση των μελών μας» είπε και συνέχισε:

«Εάν το πρόβλημα μας θα ήταν η κεντροαριστερά, θα περιμέναμε την εκλογή ηγεσίας. Δεν υπάρχει υστεροβουλία, το ζήτημα ήταν η σχέση μας με το κόμμα και η δυνατότητά [σ.σ. τον ΣΥΡΙΖΑ] μας να ακουστούμε μέσα στο κόμμα».

Καταλήγοντας πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συζητήσεις με την Κεντροαριστερά. «Όταν μετασχηματιστούμε σε κίνηση και φτιάξουμε πολιτικό πρόγραμμα θα είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, χωρίς αποκλεισμούς, στη βάση προγραμματικών συμφωνιών όμως» υποστήριξε.