ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδοχή Γ. Μουζάλα: Σε Μυτιλήνη και Σάμο υπάρχει αύξηση προσφυγικών ροών

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2017, 12:43 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2017, 15:21
Παραδοχή Γ. Μουζάλα: Σε Μυτιλήνη και Σάμο υπάρχει αύξηση προσφυγικών ροών
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Ο αρμόδιος τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατηγόρησε τον υπουργό πως δεν έχει χρησιμοποιήσει τα 700 εκατ. ευρώ που υπάρχουν από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Υπάρχει παρατηρήσιμη αύξηση προσφυγικών ροών στη Μυτιλήνη και τη Σάμο που δεν επηρεάζουν τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας», με τα παραπάνω λόγια παραδέχθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας τα προβλήματα που επικρατούν στο Αιγαίο.

Ωστόσο όπως είπε, οι καταστάσεις θα βελτιωθούν και η κυβέρνηση θα καταφέρει, παρά «τις ξενοφοβικές φωνές και τα μεσαιωνικά πράγματα που δεν απάδουν μονάχα στην αριστερή άποψη και δεν έχουν να κάνουν με διαφωτισμού». «Έχουν να κάνουν με κάτι άλλο που αναπτύσσεται στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από τη πλευρά του ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατηγόρησε τον υπουργό πως δεν έχει χρησιμοποιήσει τα 700 εκατ. ευρώ που υπάρχουν από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Δεν έχετε οργανώσει το υπουργείο σας», δήλωσε χαρακτηριστικά.