ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επταήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ για τον Νότη Μηταράκη

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2017, 14:29 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2017, 15:23
Επταήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ για τον Νότη Μηταράκη
Συνέντευξη στον Κρατικό Τηλεοπτικό Σταθμό της Αρμενίας σε εκδήλωση της Αρμένικης Επιτροπής ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Εφταήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πραγματοποιεί από τις 26 Σεπτεμβρίου 2017, ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου

Εφταήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πραγματοποιεί από τις 26 Σεπτεμβρίου 2017, ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, όπου θα έχει σειρά επαφών με μέλη της αμερικάνικης κυβέρνησης, οικονομικούς παράγοντες και εκπροσώπους της Ομογένειας.

Κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τον Ελληνοαμερικάνο Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Gus Bilirakis (R–FL), και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις και την Ομογένεια. Στη συνέχεια παρέστη σε εκδήλωση που οργάνωσε η Αρμένικη Κοινότητα ΗΠΑ.  

Χθες, 27 Σεπτεμβρίου 2017, ο κ. Μηταράκης προγευμάτισε με το Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Brad Schneider (D-IL), ενώ στις 12:30 (ώρα Ουάσιγκτον) συναντήθηκε στο Υπουργείο Εμπορίου (Οικονομίας και Ανάπτυξης) των ΗΠΑ, με τον Διευθυντή για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. David S. De Falco και τη Διευθύντρια για θέματα Κεντρικής και Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης κ. Silvia Savich και συζήτησαν θέματα εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού.

Στις 15:30, ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Think Tank Centre for Strategic and  International Studies (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών - CSIS), με θέμα της ομιλίας: «Οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρωζώνη».

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Λευκό Οίκο.