ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε «κβαντικό άλμα» στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2017, 16:04 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2017, 17:18
Κ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε «κβαντικό άλμα» στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρώτη του προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία δουλειών , σχολιάζοντας ταυτόχρονα ότι για να συμβεί αυτό χρειάζονται επενδύσεις και αυτές με τη σειρά τους χρηματοδότηση και ένα φιλικό περιβάλλον

 «Η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει ένα κβαντικό άλμα στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Werner Hoyer.

Στον άξονα αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης για να συνεχίσει λέγοντας «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε από τη δική μας πλευρά. Να μειώσουμε την κανονιστική επιβάρυνση, να μειώσουμε τους φόρους, να καταστήσουμε την Ελλάδα ένα ελκυστικό περιβάλλον για ξένες επενδύσεις. Και είμαι βέβαιος ότι, μόλις γίνουν αυτές οι αλλαγές, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να απορροφήσει περισσότερα κεφάλαια και να προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις.»

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρώτη του προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία δουλειών , σχολιάζοντας ταυτόχρονα ότι για να συμβεί αυτό χρειάζονται επενδύσεις και αυτές με τη σειρά τους χρηματοδότηση και ένα φιλικό περιβάλλον. «Ακριβώς σε αυτό έχουμε εστιάσει. Παρότι είμαστε στην Αντιπολίτευση, πάντοτε ενθαρρύνουμε τους ξένους να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα» επισήμανε.

«Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Και θα εξασφαλίσουμε την απαραίτητη μακροπρόθεσμη σταθερότητα. Μια σταθερότητα που αναζητούν οι σημαντικοί επενδυτές, που έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Υπό αυτή την έννοια, η ατζέντα μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη» ανέφερε.

Τέλος υποστήριξε ότι «η πραγματική οικονομία και η συνεισφορά της στο Α.Ε.Π. είναι αυτό που πραγματικά μετράει για εμάς. Και αυτό απαιτεί ένα κανονιστικό πλαίσιο, ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα είναι φιλικό προς τις επενδύσεις. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται προς αυτή την κατεύθυνση.»