ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία του Γ. Μανιάτη σε Κοζάνη και Φλώρινα

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2017, 22:24 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2017, 22:11
Περιοδεία του Γ. Μανιάτη σε Κοζάνη και Φλώρινα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Μανιάτης βρέθηκε στους Αναργύρους Φλώρινας, όπου οι τοπικές αρχές του επέδειξαν τις μεγάλες καταστροφές στο ορυχείο της ΔΕΗ που αφάνισαν το χωριό και τις περιουσίες των κατοίκων οι οποίοι βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, με τον ίδιο να στηλιτεύει την αδικαιολόγητη κι εγκληματική ολιγωρία της Κυβέρνησης, ενώ ο χειμώνας είναι προ των πυλών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη Δυτική Μακεδονία, την Κοζάνη και τη Φλώρινα περιοδεύει ο υποψήφιος για την Κεντροαριστερά Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να συζητήσει με παραγωγικούς, κοινωνικούς, αυτοδιοικητικούς φορείς, αλλά και με δημοκρατικούς πολίτες και στελέχη του ΠΑΣΟΚ την ανάγκη ίδρυσης του νέου Προοδευτικού Κινήματος και τη δική του υποψηφιότητα για την ηγεσία.

Ο κ. Μανιάτης βρέθηκε στους Αναργύρους Φλώρινας, όπου οι τοπικές αρχές του επέδειξαν τις μεγάλες καταστροφές στο ορυχείο της ΔΕΗ που αφάνισαν το χωριό και τις περιουσίες των κατοίκων οι οποίοι βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, με τον ίδιο να στηλιτεύει την αδικαιολόγητη κι εγκληματική ολιγωρία της Κυβέρνησης, ενώ ο χειμώνας είναι προ των πυλών.

Ακόμη δεσμεύθηκε προς τους κατοίκους να αναδείξει το θέμα στη Βουλή, καλώντας  την Κυβέρνηση να κάνει τα αυτονόητα έστω κι αργά.

Ακόμη,πραγματοποίησε επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού και τη Βιομηχανία Εξοπλισμού Βάμβα.

Την ίδια ώρα σε συζήτηση που είχε με τις Πρυτανικές Αρχές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το πώς θα απελευθερωθεί το Πανεπιστήμιο για να παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο στην περιοχή, ανέφερε «Συζητήσαμε για τα μεταπτυχιακά ερευνητικά προγράμματα και τα οφέλη στην έρευνα μέσω της χρηματοδότησης από κοινοτικά προγράμματα και τους ανταποδοτικούς πόρους της ΔΕΗ και του ΤΑΡ. Η προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων στην μεταλιγνιτική εποχή μπορεί να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στη βάση της συνεργασίας της ΔΕΗ με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής.

Στηρίζω την προσπάθεια του Πανεπιστημίου για επέκταση των υποδομών του, τον εμπλουτισμό των ερευνητικών προγραμμάτων του και τη βελτίωση των συνθηκών για τους φοιτητές. Το Πανεπιστήμιο είναι ο σύγχρονος πόρος της χώρας μας για την ανάπτυξης της.»