ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αυτοψία του Κ. Μητσοτάκη στη Σαλαμίνα - Προτεραιότητα η αποζημίωση των πληγέντων

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2017, 12:50 / Ανανεώθηκε 30 Σεπτεμβρίου 2017, 12:02
Facebook Twitter Whatsapp

«Για σας το σημαντικό είναι το πως θα υπάρξει αποζημίωση υπάρχει ένα παγκόσμιο κεφάλαιο αποζημίωσης θα πρέπει να παρέχουμε αυτή την δυνατότητα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίσκεψη στη Σαλαμίνα, που επλήγη από τη πετρελαιοκηλίδα  που προκάλεσε το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος  της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε  για την πορεία αποκατάστασης της μεγάλης περιβαλλοντικής ζημιάς που υπέστη η περιοχή.

Στα Σεληνια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είδε από κοντά το έργο των συνεργείων που επιμελούνται τη διαδικασία απορρύπανσης, τα οποία εργάζονται νυχθημερόν .

 Αμέσως μετά ο  κ. Μητσοτακης επιβιβάστηκε σε σκάφος του λιμενικού σώματος και κατευθύνθηκε προς το σημείο του ναυαγίου, βλέποντας από κοντά τις εργασίες ανέλκυσης.

«Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα όμως τώρα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά  και να ασχοληθούμε με τους τρόπους αποζημίωσης» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στους κάτοικους της Σαλαμίνας.

«Να δούμε γιατί ο υπουργός επέλεξε να είναι στο εξωτερικό, γιατί δεν ενημερώθηκε ο ευρωπαϊκός οργανισμός ναυσιπλοΐας», ανέφερε.

Ο κ.  Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή επέρριψε βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της καταστροφής.

«Για σας το σημαντικό είναι το πως θα υπάρξει αποζημίωση υπάρχει ένα παγκόσμιο κεφάλαιο αποζημίωσης θα πρέπει να παρέχουμε αυτή την δυνατότητα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πρόκειται για την τρίτη αυτοψία του προέδρου της ΝΔ στις περιοχές που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα.

Ο κ.Μητσοτακης νωρίτερα μιλώντας στο ΣΚΑΪ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά για διγλωσσία αναφορικά με τις επενδύσεις

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε σε κατοίκους της περιοχής: «Ο σκοπός είναι να ενημερωθώ να αποδώσω ευθύνες και κυρίως να προτείνω λύσεις. Για το ναυάγιο υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Επίσης είναι σημαντικό να δούμε κ το πλαίσιο δανειοδοτήσεων των παλιών πλοίων. Να δούμε γιατί ο υπουργός επέλεξε να είναι στο εξωτερικό, γιατί δεν ενημερώθηκε ο ευρωπαϊκός οργανισμός ναυσιπλοΐας. Η δουλειά μας τώρα είναι τί θα κάνουμε από εδώ κ στο εξής. Έχει γίνει δουλειά αποκατάστασης και σύντομα οι παραλίες της Σαλαμίνας θα είναι καλυτέρα. Για σας το σημαντικό είναι το πως θα υπάρξει αποζημίωση. Υπάρχει ένα παγκόσμιο κεφάλαιο αποζημίωσης. Θα πρέπει να παρέχουμε αυτή την δυνατότητα. Από μένα δε θα ακούσετε μεγάλες υποσχέσεις η δουλειά μας είναι να προτείνουμε ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις γιατί έχετε χορτάσει όλοι μεγάλες υποσχέσεις που διαψεύδονται από την πραγματικότητα».