ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κυρίτσης για Ελληνικό: Δεν το θέλουμε, υποχρεωθήκαμε να το υλοποιήσουμε

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2017, 13:36 / Ανανεώθηκε 30 Σεπτεμβρίου 2017, 15:32
Γ. Κυρίτσης για Ελληνικό: Δεν το θέλουμε, υποχρεωθήκαμε να το υλοποιήσουμε
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

«Υπάρχει η αρχική αντίρρηση για την επένδυση την οποία έχουμε εμείς ως κόμμα, αλλά δεν μπορούσαμε να την επιβάλλουμε», τονίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν θέλει την επένδυση του Ελληνικού, αλλά υποχρεώνεται να την υλοποιήσει εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

Η δήλωση αυτή έρχεται να... ακυρώσει διαβεβαιώσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων που τονίζουν πως η κυβέρνηση είναι φιλική προς τους επενδυτές και επιδιώκει να τους προσελκύσει. 

Μερικές εβδομάδες πριν ο Αλέκος Φλαμπουράρης μεταξύ άλλων έλεγε στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή πως η επένδυση «προχωράει. Το βλέπουν όσοι ασχολούνται με το θέμα».

Στην ίδια εκπομπή μερικές ημέρες αργότερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριζε: «Το Ελληνικό θα προχωρήσει κανονικά, είναι δέσμευση της κυβέρνησης. Επαναδιαπραγματευτήκαμε τη σύμβαση που έβριθε λαθών». 

Ο Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στον Realfm 97,8 κινείται σε άλλη... διάσταση. 

«Υπάρχει η αρχική αντίρρηση για την επένδυση την οποία έχουμε εμείς ως κόμμα, αλλά δεν μπορούσαμε να την επιβάλλουμε στο μέτρο που είχε προαποφασιστεί και υπογραφεί από τους προηγούμενους και μπήκε ως όρος στο μνημόνιο. Αναγκαστικά κάναμε μια επαναδιαπραγμάτευση με την οποία πετύχαμε κάποια πράγματα» είπε ο κ. Κυρίτσης.

«Δεν το θέλουμε, υποχρεωθήκαμε να το υλοποιήσουμε, άρα είμαστε υποχρεωμένοι να το υλοποιήσουμε και θα το υλοποιήσουμε, τι θα κάνουμε; Αλλά από εκεί και πέρα θα το υλοποιήσουμε με βάση τον νόμο» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού.