ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πορεία της ΝΔ από τη ΔΕΘ προς το συνέδριο και οι καινοτομίες στις διαδικασίες

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 1 Οκτωβρίου 2017, 08:08 / Ανανεώθηκε 1 Οκτωβρίου 2017, 08:46
Η πορεία της ΝΔ από τη ΔΕΘ προς το συνέδριο και οι καινοτομίες στις διαδικασίες
Facebook Twitter Whatsapp

Ποιες διαδικασίες θα ακολουθηθούν πριν από το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα». Το κεντρικό σύνθημα με το οποίο συνόδευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του – μανιφέστο στη ΔΕΘ, βρίσκεται πλέον σε κάθε επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ. Και όχι τυχαία, καθώς η φετινή παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη, είχε σχεδιαστεί ως η αρχή μιας μεγάλης πορείας που θα καταλήξει στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων του κόμματος στις 16-17 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, όπως τονίζουν από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, η ΝΔ θα ξεδιπλώσει το σχέδιο της. «Και οι προτεραιότητες είναι σαφείς» λένε:

1.      Να δημιουργηθούν πολλές νέες δουλειές μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων.
2.      Να μειωθούν τα φορολογικά βάρη και να εξορθολογιστεί η λειτουργία του Κράτους.
3.      Να δοθεί έμπρακτη στήριξη στους νέους και στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
 
Πλέον, διευκρινίζουν από την οδό Πειραιώς, η ΝΔ κάνει το επόμενο βήμα: «Το τρίμηνο που ακολουθεί ο πρόεδρος και τα στελέχη του κόμματος θα μιλήσουν στους νέους, στους εργαζόμενους στους άνεργους, σε  εκείνους που ζουν στην ανασφάλεια, σε όσους έχουν γονατίσει από την υπερφορολόγηση και ταλαιπωρούνται από τη γραφειοκρατία. Θα ακούσουν τους προβληματισμούς τους και θα εκφράσουν – μέσα από το πρόγραμμά τους – τις προσδοκίες των πολιτών» σημειώνουν. 
 
Στην πορεία προς το Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν 7 προσυνεδριακές θεματικές διαδικασίες. Τα προσυνέδρια, τονίζουν από τη ΝΔ, θα είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα: Θα είναι ανοιχτά στην κοινωνία, θα συμμετέχουν πολίτες εκτός των στενών κομματικών τειχών και θα υπάρχουν διαδικασίες διάδρασης και διαλόγου. «Γι’ αυτό, δεν θα μιλήσουν μόνο στελέχη της ΝΔ, αλλά και πανεπιστημιακοί, στελέχη επιχειρήσεων, εργαζόμενοι, άνθρωποι από το χώρο της Παιδείας και του Πολιτισμού» προαναγγέλλουν από την οδό Πειραιώς.
 
Στόχος τους είναι να συζητηθούν καινούργιες ιδέες και για αυτό θα υπάρξουν ειδικά ερωτηματολόγια για κάθε ενότητα, livestreaming μετάδοση και μια σύγχρονη διαδικασία ζωντανής (και ηλεκτρονικής) συζήτησης. Άλλωστε όπως είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στους τομεάρχες του: «Το Συνέδριο δεν το κάνουμε επειδή είναι απλά μια καταστατική μας υποχρέωση. Το κάνουμε για να αποδείξουμε ότι ανοίγουμε – για άλλη μια φορά – τις πόρτες του Κόμματος σε νέους ανθρώπους και σε νέες ιδέες. Το κάνουμε για να δείξουμε ότι έχουμε και σχέδιο και το ανθρώπινο δυναμικό για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων».
Αναλυτικά το πρόγραμμα των προσυνεδριακών συνδιασκέψεων είναι:
1.      Για τους εργαζόμενους και τους ανέργους στη (Νίκαια 8/10)
2.      Για τους νέους (Πάτρα, 21/10)
3.      Για την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή (Ιωάννινα).
4.      Για την επιχειρηματικότητα και την επανεκκίνηση της οικονομίας (Ηράκλειο).
5.      Για τους αγρότες και την περιφερειακή ανάπτυξη (Λάρισα).
6.      Για καλύτερες υπηρεσίες και για θέματα ποιότητας ζωής για όλους τους Έλληνες πολίτες (Ανατολική Αττική).
7.      Για ένα νέο πατριωτισμό, που θα δυναμώνει το ρόλο και τη θέση της Ελλάδας στο σύγχρονο κόσμο (Θεσσαλονίκη).