ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγκαλιά με τον Π. Καμμένο, ο Αλ. Τσίπρας επιχειρεί... φιλελεύθερη ρελάνς στον Κ. Μητσοτάκη

του Τάσου Τσιφόρου - Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2017, 07:58 / Ανανεώθηκε 2 Οκτωβρίου 2017, 11:01
Αγκαλιά με τον Π. Καμμένο, ο Αλ. Τσίπρας επιχειρεί... φιλελεύθερη ρελάνς στον Κ. Μητσοτάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Το πρωθυπουργικό επιτελείο επιχειρεί να μετατρέψει το ενδοκυβερνητικό ζήτημα για το νομοσχέδιο σχετικά με τη διόρθωση φύλου σε εσωτερικό θέμα της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tο ότι οι ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου θα εμφανίζονταν, από το Μαξίμου, ως πιο προοδευτικοί και φιλελεύθεροι από τη Νέα Δημοκρατία του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Κι όμως, στον απόηχο της στήριξης που εξακολουθεί να παρέχει ο Αλ. Τσίπρας στον κυβερνητικό του εταίρο και των ανταλλαγμάτων που απαιτούνται γι αυτή, το πρωθυπουργικό επιτελείο επιχειρεί να μετατρέψει το ενδοκυβερνητικό ζήτημα για το νομοσχέδιο σχετικά με τη διόρθωση φύλου σε εσωτερικό θέμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Όπως είχε αποκαλύψει το Newpost, στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος δεν υπήρξε ομοφωνία ενώ στελέχη όπως οι Αδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης, Άννα Ασημακοπούλου διατύπωσαν ενστάσεις, επικαλούμενοι είτε νομικές παραμέτρους είτε το ακροατήριο της Ν.Δ. και, φυσικά, τη στάση της εκκλησίας στο ζήτημα. 

Η Ν.Δ. θα απαιτήσει σειρά νομοτεχνικών αλλαγών, από την αποδοχή των οποίων θα κρίνει την περαιτέρω στάση της, ωστόσο το Μαξίμου βρήκε μία χρυσή ευκαιρία να κρύψει πίσω από την γαλάζια ζύμωση τις υπαρκτές διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και τον κίνδυνο καταψήφισης, ακόμη και τώρα, της διάταξης από βουλευτές των ΑΝΕΛ, όπως ο κ. Κατσίκης. Έτσι, οι του Μαξίμου έσπευσαν να καταγγείλουν ότι, ουσιαστικά, ο Κυρ. Μητσοτάκης σύρεται πίσω από τους «δεξιούς» βουλευτές τους, ενώ ανάλογα δημοσιεύματα φιλοξένησε και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος. 

Η αντίδραση της Πειραιώς δεν ήρθε μόνον μέσω έργων (δια της υπενθύμισης των πρωτοβουλιών Μητσοτάκη για συζήτηση με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αλλά και των διατάξεων που εγκρίθηκαν με τις ψήφους της ΝΔ καθώς οι ΑΝΕΛ είχαν διαφοροποιηθεί) αλλά και με μία άκρως υπαινικτική απάντηση στο non paper του Μαξίμου. 

«Καταλαβαίνουνε ότι προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στα υπόγεια του Μαξίμου σημερινά δημοσιεύματα που αναδεικνύουν το ενδοκυβερνητικό χάος και τις εσωτερικές διαφοροποιήσεις. Μέχρι και η κυρία Δούρου εμφανίστηκε ξαφνικά απο την αφάνεια για να δηλωσει παρών ως δελφίνος» σημείωναν πηγές της Ν.Δ, προσθέτοντας «να μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. Θα έχει πάντα τον κ. Καμμένο να τον παρηγορεί και να τον κρατά στο σωστό δρόμο, αν του το επιτρέπει ο κ. Παππάς...».