ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2017, 10:58 / Ανανεώθηκε 2 Οκτωβρίου 2017, 10:29
Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, που καταγράφει το «ποσοστό δυνητικής επιρροής» των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 34% των ψήφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 24%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαφορά δέκα ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών». 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, που καταγράφει το «ποσοστό δυνητικής επιρροής» των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 34%  των ψήφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 24%.

Ακολουθούν, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 14%, το ΚΚΕ 11%, το Ποτάμι 10%, η Ένωση Κεντρώων 8,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5% και οι ΑΝΕΛ 3%.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως η Λαϊκή Ενότητα έχει ποσοστό δυνητικής επιρροής 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3%.

Στη δημοσκόπηση αυτή, οι πολίτες απάντησαν ακόμα ότι παρακολουθούν τις δημοσκοπήσεις, σε ποσοστό 70% «πάντα» ή «μερικές φορές», όμως μόλις το 12% δήλωσε ότι επηρεάζεται από αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε δημοσιευθεί στις 25 Σεπτεμβρίου και είχε πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία προηγείτο με 13% στην πρόθεση ψήφου έναντι του κυβερνώντος κόμματος. Ειδικότεα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωνε 30,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%.