ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφοροποίηση στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις έμφυλες ταυτότητες

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2017, 18:52 / Ανανεώθηκε 2 Οκτωβρίου 2017, 21:51
Διαφοροποίηση στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις έμφυλες ταυτότητες
Facebook Twitter Whatsapp

Μιλώντας στην εκπομπή του καναλιού της Βουλής «Πρωινή Ανάγνωση», η βουλευτής Γεωργία Γεννιά δήλωσε: «Θεωρώ ότι υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιφυλάξεις για τη ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά στις έμφυλες ταυτότητες εξέφρασε η βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά.

Μιλώντας στην εκπομπή του καναλιού της Βουλής «Πρωινή Ανάγνωση», η βουλευτής δήλωσε: «Θεωρώ ότι υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση». Ακόμα σημείωσε πως «είναι σε εκκρεμότητα» το θέμα της ηλικίας (για την μετάβαση φύλου), χαρακτηρίζοντας κόκκινη γραμμή, το 15ο έτος.

«Το θέμα της προστασίας ενός 15χρονου διεμφυλικού παιδιού από το bullying στο σχολείο ή στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, δεν είναι θέμα αλλαγής ταυτότητας, αλλά θέμα Παιδείας, αλλαγής νοοτροπίας και σεβασμού στον συνάνθρωπο, την ανθρώπινη υπόσταση και γενικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα», κατέληξε.

«Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, bullying δε δέχονται μόνο τα διεμφυλικά παιδιά, αλλά και πολλά άλλα, για διαφορετικούς λόγους. Εδώ λοιπόν, έχει μεγάλη ευθύνη η Πολιτεία, που πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συμβουλευτικές δομές, αλλά και ο εκπαιδευτικός, ο οποίος πρέπει να σπάσει τα στεγανά μέσα στην τάξη και να αναδείξει αυτή την “ιδιαιτερότητα” σε κάτι όχι αρνητικό, αλλά σε κάτι που αξίζει σεβασμού», πρόσθεσε η βουλευτής.

Εξέφρασε δε τον φόβο μήπως αυτό το νομοσχέδιο λειτουργήσει ως μπούμερανγκ, λέγοντας ότι «εκεί που θέλουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από το βασανιστήριο που λέγεται χειρουργείο για την αλλαγή φύλου, τελικά τα σπρώχνουμε περισσότερο σε μία τέτοια απόφαση».