ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι γερμανικές εκλογές, η υπόθεση του Π. Καμμένου και το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 3 Οκτωβρίου 2017, 00:26 / Ανανεώθηκε 3 Οκτωβρίου 2017, 06:15
Οι γερμανικές εκλογές, η υπόθεση του Π. Καμμένου και το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δίστασε να εκφράσει την εκτίμησή του, ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην στάση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας μετά τις γερμανικές εκλογές, παρά τις ψεύτικες προσδοκίες που συστηματικά καλλιεργούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε πραγματικές συνθήκες προχωρά τον κυβερνητικό σχεδιασμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνοντας υπόψη, όπως λένε οι συνεργάτες του τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Για αυτό και χθες κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση του Harvard Business School Club of Greece με τίτλο: «Η Ευρώπη στον απόηχο των γερμανικών εκλογών», ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δίστασε να εκφράσει την εκτίμησή του, ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην στάση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας μετά τις γερμανικές εκλογές, παρά τις ψεύτικες προσδοκίες που συστηματικά καλλιεργούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο δίπλα στην άποψη αυτή, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «η μοίρα μας είναι στα δικά μας χέρια», στέλνοντας παράλληλα και ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ευρωπαίους αξιωματούχους που θέλουν να προδικάσουν το χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα, όπως έπραξε πριν από λίγες ημέρες ο απερχόμενος επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Το Σύνταγμα της Ελλάδας ορίζει πότε έχουμε εκλογές» σημείωσε χαρακτηριστικά, έχοντας πλάι του στο πάνελ, τον Γερμανό πρέσβη Jens Plotner, τον Dr Daniel Gros, διευθυντή του Centre for European Policy Studies του κορυφαίου think tank και φόρουμ συζήτησης για τα θέματα της ΕΕ, με εξαιρετικά ισχυρή εσωτερική ερευνητική ικανότητα και εκτεταμένο δίκτυο ινστιτούτων-εταίρων σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Δεν είναι δουλειά κανενός να πει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για εκλογές. Αυτό είναι εσωτερικό μας ζήτημα», πρόσθεσε, απαντώντας και σε αυτούς που χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι οι εκλογές θα δημιουργήσουν πολιτική αστάθεια: «Οι εκλογές δεν θα προκαλέσουν πολιτική αστάθεια επειδή η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση αφοσιωμένη στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που θα αναπτύξουν την οικονομία και θα έχουν την αποδοχή των πολιτών. Το κόμμα μου θα ήθελε μια τέτοια εξέλιξη και δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει αστάθεια γιατί η κυβέρνηση μου θα είναι αφοσιωμένη στις μεταρρυθμίσεις σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση», εξήγησε.

Στην οδό Πειραιώς, πάντως δεν αποκλείουν να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις καθώς η κυβερνητική φθορά αυξάνεται συνεχώς, σε αντίθετη με την κυβερνητική συνοχή που μειώνεται. Ρόλο καταλύτη που θα επιταχύνει τις εξελίξεις αυτές, θεωρούν ότι θα έχει το ζήτημα Καμμένου και για αυτό πρόκειται να επιμείνουν χρησιμοποιώντας όλα τα θεσμικά και κοινοβουλευτικά όπλα. Ήδη χθες ο γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας, καλώντας τον να απαντήσει μια σειρά ερωτήσεων για την υπόθεση της διαμονής του στο Λονδίνο που αποκάλυψαν τα Παραπολιτικά.

Προς ενίσχυση των εκτιμήσεων που υπάρχουν στο γαλάζιο στρατόπεδο, έρχονται οι καθημερινές δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον παίρνουν αποστάσεις από τις κινήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ. Μόνο χθες, δεκάδες βουλευτές του κ. Τσίπρα κλήθηκαν να απαντήσουν για τη συμπεριφορά του κυβερνητικού τους εταίρου, ερχόμενοι σε δύσκολη θέση. «Εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ σε καζίνο...Το πως χρησιμοποιεί κανείς τα χρήματά του είναι δικό του θέμα και κρίνεται από τον ελληνικό λαό» δήλωσε η Σία Αναγνωστοπούλου στον ΣΚΑΪ και στον Τάκη Χατζή. «Θέματα που αφορούν το ήθος και τη στάση ζωής των υπουργών πρέπει να αξιολογούνται», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1 FM.

Χαρακτηριστική είναι και η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης: «Δεν είμαστε της ίδιας μήτρας και διαδρομής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες» είπε σε συνέντευξή του στο Βήμα. Η μάχη της προηγούμενης εβδομάδας, αναμένεται πάντως να επαναληφθεί στην Ολομέλεια, καθώς στην επίκαιρη ερώτηση της ΝΔ, γίνεται λόγος για «προσπάθεια παραπλάνησης της Εθνικής Αντιπροσωπείας» και «μέγιστο ηθικό παράπτωμα», ενώ ο κ. Καμμένος καλείται να απαντήσει «αν αντιλαμβάνεται το θεσμικό ατόπημα στο οποίο υπέπεσε, μετερχόμενος ψευδή αποδεικτικά στοιχεία» και γιατί κατασκεύασε «ένα τόσο αυταπόδεικτο ψέμα».