ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινο φως» από την επιτροπή της Βουλής στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15

Δημοσίευση 3 Οκτωβρίου 2017, 16:26 / Ανανεώθηκε 3 Οκτωβρίου 2017, 16:14
«Πράσινο φως» από την επιτροπή της Βουλής στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Θετικά ψήφισαν επί της αρχής ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι και ΔΗΣΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15 και έτσι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια

Το νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις θετικές επί της αρχής ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ.

Η ΝΔ επιφυλάχθηκε, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή αλλά και η Ένωση Κεντρώων.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στη Ολομέλεια πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι, αν και αρχικά οι βουλευτές είχαν ενημερωθεί ότι η συζήτηση θα ξεκινούσε αύριο. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής παρουσίασε τη νομοτεχνική βελτίωση, σύμφωνα με την οποία η διόρθωση του φύλου θα μπορεί να γίνει από τα 15 έτη. «Κατεβαίνει στο 15ο έτος της ηλικίας και αποδεχόμαστε τις προτάσεις των κομμάτων και της αντιπολίτευσης, που είχαν πει ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε κάποια ιατρική γνωμοδότηση. Αυτή θα υπάρχει. Θα υπάρχει γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου το οποίο θα συσταθεί στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" με απόφαση του ΔΣ του», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.