ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πορεία στον λαό – και στα λαϊκά στρώματα – από τον Κ. Μητσοτάκη

του Τάσου Τσιφόρου - Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2017, 09:08 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2017, 12:47
Πορεία στον λαό – και στα λαϊκά στρώματα – από τον Κ. Μητσοτάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, από περιοχές όπως το Μενίδι και η Νίκαια, θα στείλει, εκ νέου, το μήνυμα ότι είναι η πολιτική πρόταση της ΝΔ που θα διαμορφώσει όρους ανάπτυξης της οικονομίας και, συνεπώς, μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας επανένταξης των σημερινών αποκλεισμένων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αδιάκοπη θα είναι η προσπάθεια του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να διευρύνει το ακροατήριο του κόμματος, με έμφαση όχι μόνον στη «μεσαία τάξη», που θεωρείται προνομιακός ακροατής της ΝΔ αλλά στα πλέον δοκιμαζόμενα κοινωνικά στρώματα.

Η βασική αρχή των συνεργατών του, από τις πρώτες ημέρες άλλωστε της ηγεσίας Μητσοτάκη, ήταν πως «τον Κυριάκο δεν θα τον εκλέξει Πρωθυπουργό η Κηφισιά αλλά η Νίκαια και η Ελευσίνα».

Δεν είναι τυχαία, συνεπώς, η επιλογή και των πρώτων επισκέψεων Μητσοτάκη στο δρόμο προς το Συνέδριο του Δεκεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα βρεθεί απόψε στο Μενίδι, στο πλαίσιο εγκαινίων των νέων γραφείων της οργάνωσης του κόμματος, ενώ στη συνέχεια – με μία ενδιάμεση ομιλία στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος – θα περιοδεύσει σε Σέρρες και Κιλκίς πριν την παρουσία του, την Κυριακή, στην πρώτη προσυνεδριακή διάσκεψη της Ν.Δ. στη Νίκαια.

Το νήμα που ενώνει τις παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη δεν είναι άλλο από την ατζέντα της απασχόλησης και της αντιμετώπισης της ανεργίας και της κοινωνικής ανισότητας.

 Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., από περιοχές όπως το Μενίδι και η Νίκαια, θα στείλει, εκ νέου, το μήνυμα ότι είναι η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που θα διαμορφώσει όρους ανάπτυξης της οικονομίας και, συνεπώς, μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας επανένταξης των σημερινών αποκλεισμένων. 

Παράλληλα, όπως είχε υπογραμμίσει και κατά το παρελθόν, δεν θα «προσφέρει» μόνον στις επιχειρήσεις ένα καλύτερο φορολογικό ή λειτουργικό πλαίσιο αλλά θα ζητήσει τη δική τους ενεργοποίηση για τη δημιουργία πλούτου και τη διάχυσή του στην κοινωνία.

Οι δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη στον άξονα εξασφάλιση θέσεων εργασίας - ενίσχυση των νέων και των αδυνάμων θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και με όχημα τις προσυνεδριακές διαδικασίες στο κόμμα, προκειμένου να ακυρωθεί η κυβερνητική προπαγάνδα που θέλει τον Πρόεδρο της Ν.Δ. να ενστερνίζεται ένα σκληρό, νεοφιλελεύθερο πλάνο για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας.