ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Παυλόπουλος: Μόνο οι λαοί που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο έχουν θέση στην Ευρώπη

Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2017, 10:04 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2017, 10:13
Π. Παυλόπουλος: Μόνο οι λαοί που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο έχουν θέση στην Ευρώπη
Facebook Twitter Whatsapp

Ποιο μήνυμα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Βελιγράδι.

Μήνυμα για την Ενωμένη Ευρώπη απέστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος από το φρούριο Νεμπόισα στο Βελιγράδι, εκεί που εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Το μήνυμα και του όραμα του Ρήγα Φεραίου έχει και σήμερα μεγάλη επικαιρότητα, καθώς όλοι οι λαοί της Βαλκανικής συνεργάζονται με έναν κοινό σκοπό, την πορεία μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Αναλυτικά η δήλωση του Π. Παυλόπουλου έχει ως εξής: «Με ιερή συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα εδώ,  μπροστά στο φρούριο Νεμπόισα, όπου φυλακίσθηκε, βασανίσθηκε και εκτελέσθηκε ο Εθνικός μας Ήρωας ο Ρήγας Φεραίος, υπερασπιζόμενος το όραμά του. Ένα όραμα που είχε λίκνο την Ελλάδα αλλά που αγκάλιαζε όλους τους λαούς της Βαλκανικής την εποχή εκείνη και όχι μόνο. Και ήταν αυτό το όραμα του Ρήγα Φεραίου το οποίο ενόχλησε πολύ, εκείνους οι οποίοι τελικά διέπραξαν το στυγερό έγκλημα εναντίον του. 

Και σήμερα ακόμη το μήνυμα και το όραμα του Ρήγα Φεραίου έχουν μεγάλη επικαιρότητα. Επιβεβαιώνεται έτσι ο Ρήγας Φεραίος που είχε πει, τα τελευταία του λόγια άλλωστε : «Εγώ έσπειρα το σπόρο, τον καρπό θα τον θερίσουν άλλοι.». Αυτόν τον καρπό σήμερα καλούμαστε να θερίσουμε. Όλοι οι λαοί της Βαλκανικής συνεργαζόμενοι με έναν κοινό σκοπό, την πορεία μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί είναι ο προορισμός μας. Για να γίνει όμως αυτό υπάρχουν προϋποθέσεις που πρέπει ακριβώς εμείς, η νοτιοανατολική πλευρά της Ευρώπης, να τηρήσουμε στο ακέραιο. Και αυτό είναι το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό του και ιδίως το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Μόνο οι λαοί εκείνοι που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο έχουν θέση σε αυτήν την Ευρώπη που και ο Ρήγας  είχε οραματιστεί με το δικό του τρόπο. 

Αιωνία η μνήμη του και αστείρευτη πηγή έμπνευσης το παράδειγμά του».