ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίασε η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2017, 13:07 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2017, 15:57
Συνεδρίασε η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία
Facebook Twitter Whatsapp

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας από το 1997 έως το 2014, όπου είχε ως θέμα σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτούργησε σαν οργανισμός πολλαπλών νομικών εξαιρέσεων. Το κτίριο που στεγάζεται έφθασε τα 17 εκατ., ενώ δεν θα στοίχιζε παραπάνω από 3 εκατ. Ο διαγωνισμός που έγινε είναι ταυτόσημος με τη διαπλοκή. Απόλυτα φωτογραφικός», δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Ο ίδιος μίλησε για ένα «απίστευτο πάρτι που γινόταν και αυτό αποδεικνύεται με στοιχεία και ονόματα», ενώ αναφέρθηκε σε «δύο αδελφές και δύο μπατζανάκια» που έκαναν μεταξύ τους τις... δουλειές και όπως είπε «έδιναν απευθείας αναθέσεις στο έναν μπατζανάκη».

«Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό να μάθουμε ποιοι λυσσομανάνε κάθε μέρα στα κανάλια και αν η αξιοπιστία τους δικαιολογεί αυτές τις επιθέσεις», συμπλήρωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. 

«Στην επόμενη συνεδρίαση να έχουμε τον κατάλογο των σχετικών δικογραφιών, τις αντιστοιχήσεις με τα πορίσματα, αφού μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκονται», τόνισε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Την επιτροπή απασχόλησε και ένα έγγραφο που εστάλη από υπάλληλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο απευθύνει προειδοποίηση προς τους βουλευτές να μη διερευνήσουν το ζήτημα του Κέντρου καθώς υπάρχει παράλληλη ποινική διερεύνηση.

Η επιτροπή έλαβε ομόφωνη απόφαση να σταλεί το εν λόγω έγγραφο στη Νομική Υπηρεσία της Βουλής για να γνωμοδοτήσει επί του θέματος.

Πάντως, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαν πως η «εν λόγω υπάλληλος εκπροσωπεί συμφέροντα που επιχειρούν να αποτρέψουν τα μέλη της επιτροπής να κάνουν τη δουλειά».