ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για προϋπολογισμό ΕΦΚΑ : Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και αλχημείες από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2017, 16:22 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2017, 16:04
ΝΔ για προϋπολογισμό ΕΦΚΑ : Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και αλχημείες από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Facebook Twitter Whatsapp

Η ΝΔ καταγγέλλει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τροποποίησε με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για ένατη φορά τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ 2017, με σκοπό να εμφανίσει εικονικά πλεονάσματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για μια πρωτοφανής λαθροχειρία σε ότι αφορά τον Προϋπολογισμό με θύματα χιλιάδες δικαιούχους κάνει λόγο η ΝΔ μέσω του βουλευτή της Γιάννη Βρούτση.

Η ΝΔ καταγγέλλει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τροποποίησε με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για ένατη φορά τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ 2017, με σκοπό να εμφανίσει εικονικά πλεονάσματα. Στο σχόλιο της η ΝΔ τονίζει ότι η κυβέρνηση θυσίασε, στον επικοινωνιακό τακτικισμό της, χιλιάδες δικαιούχους σύνταξης, παγώνοντας το δικαίωμά τους σε αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι «Με μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αλλοίωσε τον ήδη εγκεκριμένο προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, αυξάνοντας τα έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό και μειώνοντας τις δαπάνες που αφορούν την έκδοση νέων συντάξεων.

 Συγκεκριμένα, το δήθεν πλεόνασμα που εμφάνισε ξαφνικά ο ΕΦΚΑ, διαμορφώθηκε:

 Πρώτον, από την περαιτέρω αύξηση των εσόδων του από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 244.000.000 ευρώ, γεγονός, που επιβεβαιώνει την αστοχία του ΕΦΚΑ στα έσοδα.

 Και δεύτερο, από τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 549.483.720 ευρώ, που προκύπτει αφενός από τις μειώσεις στις συντάξεις και αφετέρου από το πάγωμα της έκδοσης νέων συνταξιοδοτικών πράξεων.»

 Τέλος η ΝΔ καταλήγει λέγοντας ότι «πρόκειται, για προφανή λαθροχειρία, που αποκαλύπτει ταυτόχρονα την αναλγησία της Κυβέρνησης σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων σύνταξης γήρατος, θανάτου και αναπηρίας, που περιμένουν εδώ και 3 χρόνια για να πληρωθούν τους κόπους μιας ζωής».