ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τις προσφυγές

Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2017, 19:33 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2017, 20:17
Η απάντηση του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τις προσφυγές
Facebook Twitter Whatsapp

Κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών επέλεξαν να προσφύγουν κατά μίας ομόφωνης απόφασης του ΕΣΡ για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την δική τους απάντηση δίνουν κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αναφορικά με την προσφυγή των τηλεοπτικών σταθμών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι νέες προσφυγές αφορούν τόσο τον αριθμό των δημοπρατούμενων αδειών, όσο και την τιμή εκκίνησης, η οποία ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ ανά άδεια. Στο Συμβούλιο έχουν προσφύγει τόσο η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και Σταρ (Star Channel).

Από τη μεριά τους κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής εκφράζουν την  εμπιστοσύνη τους στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών επέλεξαν να προσφύγουν κατά μίας ομόφωνης απόφασης του ΕΣΡ για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης.

Επίσης επισημαίνουν ότι το ΕΣΡ είναι όργανο που συγκροτείται από τη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής με ιδιαίτερα αυξημένη πλειοψηφία και, άρα, απηχεί τις επιλογές όλου του πολιτικού φάσματος και, βεβαίως, όχι μόνο της Κυβέρνησης,

H ίδια η Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά και το ίδιο το ΣτΕ, έχουν κρίνει ότι το φάσμα είναι σπάνιος πόρος του Δημοσίου, ότι οι άδειες δεν μπορεί να είναι απεριόριστες και πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να καταβάλλουν τίμημα.

Τέλος οι ίδιοι κύκλοι  σημειώνουν ότι «Η αρμοδιότητα για την αδειοδότηση ανήκει στο ΕΣΡ».