ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμάζουν... μεγαλεία για τον Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2017, 09:19 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2017, 09:11
Ετοιμάζουν... μεγαλεία για τον Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκειται για το μέρος που διαχρονικά φιλοξενούνται οι υψηλοί προσκεκλημένοι του Λευκού Οίκου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το περίφημο Blair House, την κατοικία στην οποία φιλοξενούνται αρκετοί εκ των προσκεκλημένων του εκάστοτε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών προσφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Αλέξη Τσίπρα κατά το διήμερο της παρουσίας του στην Αμερικανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τη ''Δημοκρατία'', στο ίδιο μέρος είχε φιλοξενηθεί τον Μάιο ο Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ότι ο Λευκός Οίκος κρατάει προσεκτικά τις ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά για την ώρα. 

Η προεδρική κατοικία φιλοξενίας υψηλών προσώπων (President's Guest House) βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Οίκο και εκεί θα μείνει ο πρωθυπουργός μαζί με την σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει δύο - τρεις ημέρες πιο νωρίς, καθώς θα μεταβεί στο Σικάγο, προκειμένου να κάνει συναντήσεις και σειρά επαφών.

Αυτές θα περιλαμβάνουν συνομιλίες με εκπροσώπους της ομογένειας, επιχειρηματίες, αλλά και τοπικούς αξιωματούχους. 

Αυτό έρχεται και σε επιβεβαίωση προηγούμενου ρεπορτάζ του newpost.gr, στο οποίο αναφέρονταν οι πιθανότητες πρόωρης μετάβασης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται από μέρα σε μέρα και το πρόγραμμα της επίσκεψής του στο Λευκό Οίκο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Στην ατζέντα της συνάντησης με τον κ. Τραμπ θεωρείται πως θα μπουν το χρέος, οι επενδύσεις, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. 

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί ήδη πρόσκληση από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μ. Πεινς να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν για το Κυπριακό στις 10 Ιουλίου.