ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N. Κεραμέως: Η ολιγωρία του Υπουργείου θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του Πανεπιστημίου

Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2017, 12:52 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2017, 12:28
N. Κεραμέως: Η ολιγωρία του Υπουργείου θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του Πανεπιστημίου
Facebook Twitter Whatsapp

Πυρά προς το υπουργείο Παιδείας από την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για την διακοπή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι «η ολιγωρία του Υπουργείου θέτει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου». 

Σύμφωνα με την ίδια: 

«Με ερώτησή μας, ήδη από τον Ιούλιο, η οποία ουδέποτε απαντήθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό, κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική ασφυξία στην οποία οδηγούνταν οι εκδοτικές επιχειρήσεις πανεπιστημιακών συγγραμμάτων από τις έναντί τους κρατικές ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Ρωτούσαμε, μεταξύ άλλων, πώς θα εξασφαλίσει το Υπουργείο Παιδείας ότι η διανομή των συγγραμμάτων προς τους φοιτητές θα πραγματοποιηθεί ομαλά την ακαδημαϊκή χρονιά που επρόκειτο να ξεκινήσει μετά από μερικούς μήνες.

Η σιωπή της ηγεσίας ήταν εκκωφαντική. Και αυτό γιατί δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια, γεγονός που οδήγησε στην πρόσφατη απόφαση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) να αναστείλει τη διανομή των συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Η ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας θέτει σε άλλον έναν κίνδυνο την απρόσκοπτη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου, αλλά και το κοινωνικό αγαθό της γνώσης, τα οποία δήθεν υπερασπίζεται».