ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζήτησαν Στ. θεοδωράκης και Θ. Θεοχαρόπουλος

Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2017, 14:00 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2017, 15:11
Τι συζήτησαν Στ. θεοδωράκης και Θ. Θεοχαρόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν για 40 λεπτά στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

Οι πολιτικές εξελίξεις ενόψει της τρίτης αξιολόγησης και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν για 40 λεπτά στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγ. Κωνσταντίνου και όπως δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος μετά την ολοκλήρωσή της, ήταν κοινή η διαπίστωση ότι χρειάζεται να δοθεί έμφαση στη πολιτική, καθώς υπάρχουν κοινές θέσεις σε πολλά θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και πιο συγκεκριμένα η νομική αναγνώριση της αλλαγής φύλου.

Στα ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας στη Κεντροαριστερά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε τη γνωστή θέση του για τη συγκρότηση νέου ενιαίου φορέα με την υπέρβαση των υπαρχόντων κομμάτων και την ανάγκη μιας ενιαίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με σαφές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα απέναντι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ.

Για τα θέματα της εκλογικής διαδικασίας ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε, ότι για όλα είναι υπεύθυνη η Επιτροπή Αλιβιζάτου, ενώ, ειδικότερα για το ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, υπογράμμισε ότι «θα μπορούσε να γίνει εφ όσον διασφαλίζονται το αδιάβλητο της διαδικασίας και δώσουν εγγυήσεις οι εταιρείες και η ίδια η Επιτροπή Αλιβιζάτου».

Για τις ακριβείς ημερομηνίες ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις. «Ο κόσμος απαιτεί λύσεις στα προβλήματα και δεν μπορούμε επί μακρόν να συζητούμε για την ανασυγκρότηση του χώρου. Να υπάρξει ο νέος ενιαίος φορέας γιατί ο στόχος είναι μεγάλος: Η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε κι αυτός τη σύμπτωση θέσεων ανάμεσα στα δυο κόμματα και ανέφερε ότι το Ποτάμι με τη ΔΗΜΑΡ βρίσκονται μαζί στην προσπάθεια ενός μεγάλου προοδευτικού Κινήματος, καθώς υπάρχει κοινή αντίληψη για την πορεία της χώρας. «Είμαστε σύμμαχοι στη Βουλή, παράδειγμα, για τα κοινωνικά δικαιώματα».

Για την εκλογική διαδικασία στην ανάδειξη ηγεσίας του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι θα επιμείνει στην θέση του να ισχύσει εξ αποστάσεως ψηφοφορία, με τις εγγυήσεις των επαϊόντων τεχνικών. «Η μεγάλη απόφαση όλων είναι να συγκροτηθεί ένα μεγάλο Κίνημα των προοδευτικών δυνάμεων που είναι ανοικτό στον κόσμο, ανοικτό στις διαδικασίες κι αύριο στην κοινωνία. Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες εποικοδομητικής σύγκρουσης για τον προοδευτικό χώρο».