ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Χουλιαράκης: Δύσκολος ο στόχος για πλεόνασμα 3,5%

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2017, 18:14 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 08:43
Γ. Χουλιαράκης: Δύσκολος ο στόχος για πλεόνασμα 3,5%
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Χουλιαράκης τόνισε ότι το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα είναι δύσκολο αλλά θα επιτευχθεί, χωρίς νέα μέτρα και θα μείνει και δημοσιονομικός χώρος για ελαφρύνσεις και συμπλήρωσε ότι σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι επενδύσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πεποίθησή του ότι ο στόχος για ανάπτυξη ύψους 1,8% για το 2017 θα επιτευχθεί εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης σε ενημέρωση που έκανε σήμερα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού έργου (ΕΠΕΚΕ).

Ο κ. Χουλιαράκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τόνισε ότι το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα είναι δύσκολο, αλλά θα επιτευχθεί χωρίς νέα μέτρα και θα μείνει και δημοσιονομικός χώρος για ελαφρύνσεις και συμπλήρωσε ότι σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι επενδύσεις.

Αναφερόμενος στα έσοδα του ΕΦΚΑ ο αναπληρωτής υπουργός εμφανίστηκε ευχαριστημένος λέγοντας ότι τα αποτελέσματα είναι καλά και σημειώνοντας ότι γεγονός αυτό καλύπτει τις απώλειες από τους ελεύθερους επαγγελματίες

Επίσης ανέφερε ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,4% το 18’ είναι εφικτός

Ακόμα, εκφράστηκε αισιοδοξία πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος και μέχρι τέλος του χρόνου. 

Οι κυβερνητικοί βουλευτές ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η δαπάνη για τις ευάλωτες ομάδες, το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα, να δοθεί νωρίτερα εφέτος, το Νοέμβριο και να συμπεριλάβει περισσότερες κοινωνικές ομάδες, όπως οικογένειες που απειλούνται από τη φτώχεια, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους ή οικογένειες όπου και οι δυο γονείς είναι άνεργοι.

Ζήτησαν επίσης, το ποσόν των 300 εκατ. ευρώ που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό για την προστασία ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών και για παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, να γίνει μόνιμη παροχή.

Ακόμη, την αύξηση του ποσού που δίδεται ως επίδομα θέρμανσης, ζήτησαν βουλευτές των ορεινών, κυρίως, περιφερειών.