ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που μπήκε σε κρίση και δεν βγήκε ακόμα

Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2017, 18:24 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 08:24
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που μπήκε σε κρίση και δεν βγήκε ακόμα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με πολίτες πολλοί εκ των οποίων του εξέφρασαν το αίτημα για πολιτική αλλαγή άμεσα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

« Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που μπήκε σε κρίση και η μόνη που δεν βγήκε ακόμα. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Σέρρες στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί από το πρωί στο Νομό.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με πολίτες πολλοί εκ των οποίων του εξέφρασαν το αίτημα για πολιτική αλλαγή άμεσα. Από τη μεριά του εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει ένα πολύ καλύτερο μέλλον, και ξεκαθάρισε ότι μόνη προϋπόθεση για αυτό  είναι να υπάρξει πολιτική αλλαγή. Με αυτή την Κυβέρνηση αισιοδοξία δεν πρόκειται να υπάρξει. Εμείς έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για το πως θα ανατάξουμε την οικονομία. Πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές. Πώς θα φέρουμε επενδύσεις».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕΘΙΣ) και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του Κέντρου για την πολύτιμη υποστήριξη που προσφέρουν με στόχο τη σωματική βελτίωση και ψυχική ανάταση των ΑΜΕΑ, που φτάνουν εκεί από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

 Αναφερόμενος στο ΚΕΘΙΣ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό στην Ελλάδα της κρίσης να κινητοποιείται και η ίδια η κοινωνία των πολιτών, μέσα από οργανωμένες εθελοντικές δράσεις, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες και αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη».

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τα μέλη της ομάδας του ΚΕΘΙΣ «για την εξαιρετική προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως για το πάθος και την αγάπη που δείχνουν στη φροντίδα παιδιών που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες».

 «Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που δεν συμβιβάζονται με την μετριότητα. Και αυτοί οι άνθρωποι, όταν βλέπουν ένα πρόβλημα, λένε “Γιατί όχι;”. Λένε “γιατί να μην μπορέσουμε να το κάνουμε;”. Και φαντάζομαι ότι όλη η ομάδα, που στήριξε πριν από 10 χρόνια το ΚΕΘΙΣ – όταν ξεκίνησε με αυτό το όνειρο – πήγε κόντρα στις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα της εποχής. Και αυτοί οι άνθρωποι, κατάφεραν, μέσα σε 10 χρόνια, να πετύχουν κάτι το εξαιρετικό» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

Ακολούθως, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφθηκε τη γέφυρα της Βυρώνειας, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο των βουβαλοτρόφων της περιοχής Τρύφων Γιαντσίδη για την εκτροφή και τη μεταποίηση των προϊόντων όπως και τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη δραστηριότητα για την ανάπτυξη του τόπου.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη και στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βυρώνειας, στο σημείο όπου ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’ μαζί με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο δέχθηκαν την βουλγαρική αντιπροσωπεία την 1η Ιουλίου 1913 για να υπογράψουν τη συνθήκη ανακωχής μετά τη νίκη της Ελλάδας στο Β’ Βαλκανικό Πόλεμο.

Έπειτα, επισκέφθηκε το χωριό Άνω Πορόια, όπου συναντήθηκε με την Δήμητρα Ίτσιου, ανιψιά του ήρωα Δημητρίου Ίτσιου, η οποία του διηγήθηκε την ιστορία του θείου της που πολέμησε σε πολυβολείο στο οροπέδιο Μπέλες.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και μια μικρή βιοτεχνία παρασκευής βουβαλίσιου γάλακτος, όπου ενημερώθηκε από τους ιδιοκτήτες για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της υπερφορολόγησης αλλά και της έλλειψης κινήτρων από πλευράς Κράτους για επέκταση της δραστηριότητάς τους.

Στη συνέχεια γευμάτισε στον «Μεθοριακό Σταθμό», όπου ο πρόεδρος της ΝΔ γευμάτισε εδέσματα από βουβαλίσιο κρέας καθώς και παραδοσιακές πίτες.